Wat te verwachten van KBC?

De hoofdzetel van KBC in de Brusselse Havenlaan. ©REUTERS

De belangrijkste cijfers in het kwartaalverslag van de bank op een rijtje.

Analisten rekenen voor het vierde kwartaal gemiddeld op 595 miljoen euro nettowinst, een stuk meer dan de 399 miljoen over het laatste kwartaal. Dat was echter vooral door de eenmalige minwaarde die de bank- en verzekeringsgroep een jaar eerder moest boeken als gevolg van de Belgische belastingshervorming.

Over heel 2018 zou de nettowinst uitkomen op 2,54 miljard euro of 5,99 euro per aandeel, iets minder dan de 2,58 miljard euro of 6,03 euro per aandeel over boekjaar 2017.

Opvallend: analisten rekenen gemiddeld op een stevig dividend. De prognose ligt op 3,67 euro bruto per aandeel, een stuk meer dan de 3 euro over boekjaar 2017. Daarmee zou KBC ook in één trek meer dan 60 procent van de nettowinst naar de aandeelhouders laten vloeien, tegenover 50 procent de twee voorgaande boekjaren.

CEO Johan Thijs gaf de vorig jaren nochtans geregeld aan niet te plooien voor de druk van analisten en geen zotte dingen te zullen doen door bijvoorbeeld plots een fors groter deel van het dividend uit te keren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud