WDP keert terug naar beurskoers van 1999

CEO's Joost Uwents en Tony De Pauw van WDP. ©WDP

Vandaag voert vastgoedspecialist WDP een zeven-voor-één aandelensplit door.

WDP  steeg op de laatste dag van 2019 met 0,6 procent tot 162,2 euro. Die koers zal WDP niet meer bereiken, toch niet in de komende 20 jaar, als het verleden een indicatie mag zijn van de toekomst.   

De specialist in logistiek vastgoed voert immers een zeven-voor-één-aandelensplit door. Toeval of niet, door de aandelensplit zal WDP met circa 23 euro opnieuw noteren rond de koers waartegen het bedrijf in juni 1999 naar de beurs trok.

Een aandelensplit is uitzonderlijk voor een gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv). Care Property Invest (toen Serviceflats Invest) voerde in 2014 een 1.000 voor 1-aandelensplit door. Dat aandeel noteerde tegen meer dan 15.000 euro. In andere sectoren voerden onder meer Kinepolis, Umicore en Econocom aandelensplits door. 

Een split maakt de aankoop van één aandeel democratischer. Wie voor beperkte bedragen orders in de markt plaatst, heeft baat bij lage aandelenkoersen. Experts beschouwen een aandelenprijs tussen 15 à 25 euro als ideaal, de vork waarin veel bedrijven naar de beurs trekken. 

De aandelensplit van WDP is dus een reactie op de verschroeiende beursrit van de voorbije twee decennia. De groep profiteerde optimaal van de opmars van e-commerce door al sinds 2009 volop te investeren in Nederland. Sinds kort zet WDP ook in op Roemenië en voert het de forcing in Duitsland

Nog op de beleggersagenda vandaag: 

  • Om 10 uur verschijnt het PMI-industriecijfer van december voor de eurozone op de schermen. 
  • De beurs van Japan stelt de start van het nieuwe beursjaar nog wat uit (tot begin volgende week).  
  • Cisco Systems knipt zijn dividend. 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud