Wordt de eurozone wakker?

De eurzone geeft cijfers vrij over de industriële productie. ©REUTERS

We zagen gisteren opnieuw een spreidzit tussen de koersenborden van de VS en Europa. De VS gingen vlot hoger, Europa trappelde ter plaatse. Maakt de eurozone vandaag het verschil.

Terwijl de brede S&P 500 sinds begin dit jaar al 8 procent won, staat de korf van de eurozone (Eurostoxx 50) 5,5 procent lager. Gisteren nam Wall Street opnieuw de maat van Europa. De Eurostoxx 50 trappelde ter plaatse, Wall Street won ruim een half procent.

Een groot deel is te wijten aan de verschillende prestatie van beide economieën. De VS groeiden sterker dan Europa. Bovendien gebeurde het opkuisen van de balansen van de banken veel sneller, diepgaander en efficiënter in de VS. 

Over de vraag of de eurozone een versnelling hoger is geschakeld om de VS bij te benen, weten we morgen iets meer. De eurozone geeft cijfers vrij over de industriële productie in juli. Economen gepeild door Bloomberg verwachten een daling van 0,3 procent. Eurostat geeft ook de werkgelegenheidscijfers van het tweede kwartaal vrij.

TINC publiceert vandaag voorbeurs jaarresultaten. Het infrastructuurfonds heeft een gebroken boekjaar dat loopt van 1 juli tot 30 juni. Het zei in de toelichting van de halfjaarcijfers dat het van plan is het brutodividend met één cent te verhogen naar 0,49 euro per aandeel. TINC streeft ernaar het dividend te verhogen met het inflatiepercentage om de koopkracht van het dividend op peil te houden.

Apple houdt vandaag haar jaarlijkse show. Wellicht stelt het bedrijf drie nieuwe iPhones voor. Beleggers kijken uit naar hoe vernieuwend de toestellen zijn. Apple kampt immers met het feit dat gebruikers hun iPhones langer bijhouden omdat de nieuwe toestellen te weinig vernieuwend zijn.

Vroeger kochten veel gebruikers elk jaar een nieuwe iPhone aan om mee te zijn met de vaart der volkeren. Apple probeert die trend te compenseren door steeds duurdere iPhones te verkopen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect