JPMorgan: 'Stap in aandelen, blijf uit goud'

JPMorgan ziet de aandelenkoersen in 2020 stijgen. ©Bloomberg

De Amerikaanse zakenbank ziet 2020 zonnig tegemoet. Elizabeth Warren is de grootste bedreiging voor beleggers.

JPMorgan adviseert beleggers de risicoknop in 2020 op 'aan' te houden. 

Als de beleidsrisico's in 2020 afnemen, zal het voor beleggers moeilijk zijn hun aandelenposities niet te vergroten.
JPMorgan

De zakenbank is positief over aandelen nu de wereldwijde inkoopmanagersindexen, indicatoren voor het ondernemersvertrouwen, voor de industrie uitbodemen. Dat versterkt het idee dat de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank (Fed) slechts een 'mid-cyclische aanpassing' zijn. 

'Als de beleidsrisico's in 2020 afnemen, zal het voor beleggers moeilijk zijn hun aandelenposities niet te vergroten', klinkt het bij de analisten. Vooral omdat de rendementen op cash en staatsobligaties volgens de beurskenners 'significant' lager zijn dan die op aandelen. 

Daarom adviseert de zakenbank minder dan gemiddeld in obligaties te beleggen. Beleggers moeten vooral wegblijven van meer risicovolle obligaties met een hoge rente (high-yieldobligaties). JPMorgan stelt voorts dat beleggers moeten inspelen op een daling van de goudprijs. Goud presteert vaak goed in tijden van financiële stress, waardoor het minder opbrengt als het financieel goed gaat.

Elizabeth Warren

De beursspecialisten zien de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 als een grote bedreiging. Vooral als de Democratische presidentskandidate Elizabeth Warren de definitieve kandidaat van de Democraten wordt. Wall Street bekijkt de sterk linkse agenda van Elizabeth Warren al enige tijd met argusogen.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud