Euronext Brussel: Bel20 aan slotwaarde van donderdag

Op Euronext Brussel blijft de Bel20 ongewijzigd op 2641,8 punten hangen. De sterkste stijger binnen de aandelenkorf is het netwerkbedrijf Telindus dat 1,25% hoger noteert tot 8,1 euro. Ook Bekaert blijft het goed doen en stijgt 2,35% tot 37,9 euro. Het aandeel staat volgens een handelaar heel laag en kon na een analistenmeeting in de VS op nieuwe belangstelling rekenen.

Minder goed vergaat het de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert. De voorbije dagen won het aandeel meer dan 15%. Vandaag moet het aandel heel wat gas terugnemen en zakt het 4,15% tot 14,75 euro.

De beeldbewerkingsgroep Barco verliest 2,3% tot 39,1 euro. Volgens De Standaard gaat Barco dit boekjaar een verlies lijden van 60 tot 65 miljoen euro. De verliezen zijn het gevolg van het afboeken van goodwill op overgenomen bedrijven die minder goed presteren dan verwacht. Puilaetco en KBC Securities verlaagden hun winstverwachtingen voor Barco.

Bierbrouwer Interbrew wint 0,2% tot 28 euro. Interbrew heeft een klacht ingediend over schriftvervalsing. De documenten die aantonen dat Interbrew een bod overweegt op de rivaliserende South African Brewers zijn gedeeltelijk vervalst.

Op de brede markt verliest RTL Group 3,8% tot 39,45 euro. De mediagroep gaf voorbeurs een winstwaarschuwing. De ebita-winst zal in 2001 35 tot 40% lager liggen dan het jaar ervoor. Dat komt door de blijvend tegenvallende advertentiemarkt.

Het bedrijf SAIT-STENTO verandert van naam. SAIT-STENTO wordt het veel beter uitspreekbare zenitel (met kleine z). Dat is de afkorting van zenith (hoogste punt) en tel (van telecommunicatie). Het bedrijf wil een toonaangevende positie innemen op het gebied van draadloze- en kabelcommunicatie.

De verdeler van apothekersproducten Omega Pharma staat ongewijzigd op 47,9 euro. Omega Pharma maakte voorbeurs bekend dat het het kapitaal met 98,07 miljoen euro verhoogt om nieuwe acquisities door te voeren. Die verhoging is onderschreven door institutionele beleggers.

Op Nasdaq Europe moest de biometrische beveiliger Keyware toegeven dat de omzet dit jaar lager zal liggen dan eerder verwacht. Het bedrijf gaat daarom verder in de kosten knippen. Keyware daalt 16,3% tot 0,41 dollar. De neci zelf wint 0,37% tot 239,9 punten.

De producent van pre-press software Artwork Systems neemt Dimensional Impressions over. Artwork betaalde hiervoor 2 miljoen dollar. Impressions maakt software voor het ontwerp van verpakkingen. Artwork Systems wint 17,3% tot 6,45 euro. het spectaculairste resultaat staat op rekening van Vasco dat 55,6% stijgt tot 2,1 dollar. De omzet bedraagt slechts 5421 dollar.

03/2860394

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud