Euronext Brussel: Bel20 boekt minieme winst

Euronext Brussel laat dinsdag een voorzichtige opening zien. De Bel20-index noteert na een kwartier handel 1,32 punten of 0,05% hoger op 2.693,80. Bij onze buren verschijnen overwegend verliescijfers op de koerstabellen. Boosdoener is Wall Street waar de Dow Jones 0,6% lager sloot en de Nasdaq 1,1% moest inleveren.

Aan de vooravond van het kwartaalcijferseizoen steekt bij beleggers opnieuw de bezorgdheid de kop op dat de koerswinsten van de voorbije weken niet door de winstvooruitzichten kunnen worden gerechtvaardigd. Stephen Roach, chief economist van Morgan Stanley Dean Witter, wakkerde die bezorgdheid nog wat aan. Volgens de topeconoom zal de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal weer in een recessie wegzinken.

Op de Brusselse beursvloer hebben die onheilstijdingen voorlopig nauwelijks impact. De meeste financiele aandelen binnen de Bel20-index noteren deze morgen op winst. KBC stijgt met 0,6% tot EUR 37,40 en voor Fortis zit er 0,15% winst in tot EUR 26,55. Tegenover Tijd-Nieuwslijn bevestigde Fortis-woordvoerster Liliane Tackaert dat de Nederlands-Belgische financiele groep een totale ongedekte "exposure" van EUR 30 miljoen heeft. Voor Dexia is dit EUR 40 miljoen. De Frans-Belgische groep verliest 0,7% tot EUR 15,67. Morgen/woensdag staat bij Dexia een persconferentie op de agenda over de verwachtingen voor 2002. Credit Suisse First Boston verhoogde het advies voor de banksector van "neutral" tot "overweight".

D'Ieteren werd voorlopig nog niet verhandeld. De grootste Belgische invoerder en verdeler van personenwagens tekende over 2001 een 4,1% lager verkoopcijfer op. De groep deed daarmee beter dan de markt die volgens de Febiac-cijfers met 5,1% kromp.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud