Euronext Brussel: Bel20 duikt in het rood

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel duikt de Bel20 meteen na de licht hogere opening toch in het rood. Ook de andere Europese beurzen zoeken lagere regionen op. Volgens handelaren is de sfeer bedrukt door het lagere slot op Wall Street donderdagavond. Na de teleurstellende resultaten is Telindus de sterkste daler binnen de Bel20, maar het verlies valt al bij al nog mee.

De Bel20 daalt 0,4% of 11,75 punten tot 2.679,80 punten. Slechts twee aandelen gaan hoger en eentje blijft onveranderd. De netwerkgroep Telindus kreeg in 2001 een veel groter nettoverlies te slikken dan voorzien. In 2000 werd nog een mooie nettowinst geboekt. Het aandeel zakt vrijdag 2,6% tot EUR 7,40. Op zich valt dit nog mee, maar het aandeel kreeg de voorbije maanden al rake klappen. In 2000 bereikte Telindus nog koersen van EUR 30. De omzetcijfers over 2001 waren wel beter dan voorzien en Telindus verwacht ook in de lopende jaarhelft uit de rode cijfers te geraken.

Telindus kan zich troosten met de wetenschap dat het niet het enige aandeel is dat door de beleggers lager wordt gestuurd. Zo blijkt het herstel van Fortis maar van korte duur. Donderdag kon de groep nog licht hoger eindigen na de recente koersvallen, maar vrijdag gaat Fortis weer 0,5% lager tot EUR 24,42. Ook de andere financiële waarden moeten inleveren. Zo zakt KBC 0,7% tot EUR 35,25.

De resultaten van Delhaize, die donderdag in beurstijd werden vrijgegeven, hielden geen verrassingen in. Niettemin verloor het aandeel nadien terrein en gaat er vrijdag nog eens 1,4% van af tot EUR 52,75. Delhaize was wel heel voorzichtig over het lopende jaar en dat stelde sommige handelaren wat teleur. Concurrent Colruyt gaat ten slotte 1,1% hoger tot EUR 44,50.

AP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud