Euronext Brussel: Bel20 hinkt achterop

De financiële aandelen nemen in Brussel het grootste gewicht voor hun rekening. Fortis zakte 1,2% tot 25,7 euro en ook Dexia noteerde de hele dag op verlies. Dankzij een forse eindsprint kon de Frans-Belgische groep evenwel nog onveranderd afsluiten op 15,6 euro. KBC spurtte 2,4% hoger tot 34,1 euro. Moederholding Almanij won 1,1% tot 34,6 euro. Nochtans heeft KBC voor 49,4 miljoen euro niet gedekte leningen uitstaan aan het Amerikaanse in moeilijkheden verkerende energiebedrijf Enron. Hoofdstrateeg Marc Van Den Eede van Fortis Bank merkt evenwel op dat KBC zeer goedkoop is ten opzichte van zijn sectorgenoten.

De Leuvense brouwer Interbrew bevestigde dat hij op dit ogenblik geen bod wil uitbrengen op South African Breweries. Ook al zullen sommige beleggers wellicht opgelucht ademhalen - Interbrew heeft immers de naam vrijgevig te zijn bij het betalen van overnames - toch verloor het aandeel 1,7% tot 28,5 euro.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert moest 4% prijsgeven tot 13 euro. Agfa heeft met succes zijn overnamebod afgerond op alle uitstaande aandelen van de Amerikaanse collega Autologic.

Solvay heeft een akkoord gesloten met Henkel over de gezamenlijke commercialisering van hun producten voor waterdichte dakbedekkingen in Duitsland en Oostenrijk. Solvay won 0,9% tot 63,8 euro, collega UCB verdapperde 2,2% tot 44,35 euro.

Op de brede markt voerde lingeriefabrikant Van de Velde het hoge woord met een winst van 5,8% tot 73 euro. Van de Velde neemt een participatie in het Hongkongse Top Form. Hierdoor verhoogden een aantal analisten hun koersdoel en/of winstverwachtingen. Daarnaast wist Van de Velde te vertellen dat de omzet dit jaar met 7% zal groeien. Aan Tijd-Nieuwslijn zei financieel directeur Luc Markey bovendien dat ook de bedrijfswinst dit jaar zeker met 7% zal toenemen.

Nog een opvallende klimmer was Glaverbel, dat 2% hoger ging tot 106,1 euro bij een volume van bijna 33.000 stuks, tegenover een gemiddeld dagvolume van minder dan 10.000 stuks. De laatste maand ligt dit volume evenwel heel wat hoger. Van Den Eede meent dat dit alles te maken heeft met het Japanse moederbedrijf Asahi Glass, dat volgens hem de laatste tijd op een agressieve manier aandelen Glaverbel aan het opkopen is.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud