Advertentie
Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 kiest voor winst

De financiele aandelen zitten comfortabel hoger. Dexia wint 1,8% tot 15,5 euro. Hoewel Dexia 30 miljoen dollar aan leningen heeft uitstaan aan de Amerikaanse energiegroep Enron, stelt de groep dat het beperkte risico geen invloed zal hebben op de resultaten voor 2001. KBC en Almanij die woensdag een sterke stijging lieten zien, winnen respectievelijk 1% tot 35,97 euro en 1,55% tot 35,95 euro. KBC Investco, de risicokapitaalverschaffer van KBC Group, investeert 7,5 miljoen euro in het Nederlandse I-Pac Technologies door in te tekenen op een kapitaalverhoging en door het verstekken van een mezzaninekrediet.

Agfa-Gevaert zet de stijgende trend van de afgelopen dagen verder en wint 1% tot 14,55 euro. Agfa-Gevaert, dat al 25 procent van Xeikon in handen heeft, heeft een reddingsplan in de maak voor de noodlijdende bouwer van digitale drukpersen. Gisteren steeg het aandeel met maar liefst meer dan 10%. Telindus wint 2,6% tot 7,9 euro. Beleggers hebben de winstwaarschuwing van Barco nog niet verteerd en sturen het aandeel 1,8% lager tot 39 euro.

GIB daalt met 9,6% tot 46 euro. Woensdag sloot het aandeel op 50,9 euro. Naar aanleiding van de verkoop van GIB Immo keert GIB vandaag een voorschot op dividend uit van 6 euro bruto of 4,5 euro netto per gewoon aandeel en 5,1 euro per VV-aandeel. Dat betekent dat GIB eigenlijk stijgt met 2,4% van 44,9 euro naar 46 euro.

Advertentie

UCB daalt met 0,4% tot 44,32 euro hoewel de chemie- en farmagroep aangaf dat de groei van de courante resultaten voor belastingen dit jaar rond de 20% zal uitkomen.

Sara Joos

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.