Euronext Brussel: Bel20 onveranderd, Artwork 18% hoger

Dat de daling van de de Bel20 de daling zo klein hield, had veel te maken met goede prestatie van staaldraadgroep Bekaert. Het aandeel was de sterkste stijger in de aandelenkorf met een winst van 5,4% tot 39,01 euro. Het aandeel staat volgens een handelaar heel laag en kon na een analistenmeeting in de VS op nieuwe belangstelling rekenen.

De sterkste daler in de index was beeldgroep Agfa-Gevaert. Het verloor 2,5% tot 15 euro. De voorbije dagen won het aandeel meer dan 15%. Barco daalde met 0,8% tot 39,67 euro. Deze morgen schreef De Standaard dat het bedrijf dit jaar op een verlies van 60 tot 65 miljoen euro afstevent. Dat komt omdat Barco goodwill moet afboeken voor bedrijven die minder goed presteren dan verwacht.

Het is des te opmerkelijker dat het softwarehuis Artwork Systems - dat ook in de grafische sector actief is - wel met mooie cijfers voor de dag kwam. Het aandeel won 18,2% tot 6,5 euro. De bedrijfswinst steeg in het afgelopen boekjaar met 22%, en de nettowinst ging 3% hoger op 7,5 miljoen euro. Artwork Systems maakte ook de overname bekend van Dimensional Impressions, een softwaremaker voor het soort verpakkingen waarvoor Artwork de bedrukkingen maakt.

Biergroep Interbrew verloor in de late handel nog sterk terrein en noteerde 1,5% lager 27,5 euro. Interbrew heeft een klacht ingediend wegens schriftvervalsing. Volgens het bedrijf zijn de documenten waaruit de Financial Times besloot dat Interbrew een bod overweegt op concurrent South African Breweries, gedeeltelijk vervalst.

Ook de brede markt was IPTE, de groep voor geautomatiseerde systemen, de sterkste stijger met een winst van 7,6% tot 4,95 euro. Het Israelische Unitronics daalde het meest met 4% tot 2,4 euro. RTL Group zakte met 3,7% tot 39,5 euro. De mediagroep waarschuwde voor beurstijd dat de bedrijfswinst dit jaar 35 tot 40% lager zal liggen dan vorig jaar. RTL Group lijdt onder de advertentiemarkt, die blijft slabakken.

Op Nasdaq Europe sloot de NECI-index 0,3% hoger op 240,5 punten. De biometrische beveiliger Keyware daalde met 6,5% tot 0,44 dollar. Het bedrijf moest toegeven dat de omzet dit jaar lager zal liggen dan eerder verwacht en gaat daarom verder in de kosten snoeien. Vasco, dat aan netwerkbeveiliging doet, sprong 64,8% hoger tot 2,22 dollar.

Bart Haeck

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud