Euronext Brussel: Bel20 op verlies

(tijd-nieuwslijn) - Ongeveer anderhalf uur na opening staat de Bel20-index 0,35% lager op 2.613,08 punten. Verwacht wordt dat de duidelijkste richtingwijzers uit de VS zullen komen. Daar breekt dinsdag het resultatenseizoen pas echt aan met de jaarcijfers van Intel, Rambus en Juniper Networks.

Ook de andere Europese beurzen staan verdeeld na de verliezen van maandag. Toen verloren de beurzen 2 tot 3% door de voorzichtige woorden van Fed-voorzitter Alan Greenspan, die erop wees dat het economisch herstel in de VS nog geen zekerheid is. Ook de crisis in Argentinië woog op de stemming.

De financiële aandelen, die maandag last hadden van de devaluatie van de peso, hebben dinsdag last van stemmingswisselingen. Zo wint KBC 1% tot EUR 35,62. Dexia, dat 0,3% verliest tot EUR 15,13, houdt een persconferentie over het aandeelhoudersplan voor werknemers. Fortis verliest 0,4% tot EUR 26,05.

Agfa-Gevaert zakt 2,7% tot EUR 13,33. In een gesprek met Gazet van Antwerpen zei directievoorzitter Ludo Verhoeven dat "de eerste drie maanden van het lopende jaar beslist niet goed zullen zijn". Verhoeven voegde daar wel aan toe dat er in het tweede kwartaal misschien al een opening komt.

De producent van deeltjesversnellers IBA verliest 2,5% tot EUR 16,55. "Met elektronen bestraalde post kan misselijkmakende geuren veroorzaken als de post nadien niet voldoende geventileerd wordt." Dat zei woordvoerster Gaskell in een reactie op een incident in Washington, waar 11 mensen ziek werden na het openmaken van post.

Op de bredere markt valt net als maandag weinig opzienbarends te beleven. Ontex wint 0,9% tot EUR 53,9. Vanaf maandag 14 januari vervangt William Longueville Geert Asselman als financieel directeur.

De Belgische uitzendgroep Creyf's zal voor de kersverse luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines piloten en cabinepersoneel selecteren. Creyf's daalt met 1% tot EUR 20.

Systemat daalt met 4,4% tot EUR 10,75. De informaticadienstengroep bevestigde maandag de omzetverwachting voor 2001. ING Barings verlaagde echter de de winstverwachting voor het aandeel omdat de verkopen van hardware in de tweede helft van 2001 met 7% achteruit zijn gegaan.

Op Nasdaq Europe verliest de NECI-index 1,1% tot 211,89 punten. De netwerkbeveiliger Vasco Data Security wint 21% tot USD 3,3. Vasco boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet van ongeveer USD 6 miljoen. Dat ligt aan de bovenkant van de verwachtingen. Voor het hele jaar verwacht de groep een omzet van USD 26,7 miljoen. Bovendien denkt Vasco in 2002 weer winstgevend te zijn.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud