Euronext Brussel: Bel20 trappelt ter plaatse

Het is vooral bankverzekeraar Fortis die de Bel20 aan de grond houdt. Fortis daalt immers 0,4% tot 25,90 euro. Collega Dexia trekt echter aan de andere kant en kan vermijden dat de index verlies lijdt. Dexia stijgt 1,05% tot 15,35 euro.

Ook KBC gaat hoger: het aandeel wint 0,6% tot 33,50 euro. Maandag raakte bekend dat KBC 49 miljoen dollar aan niet gedekte leningen heeft uitstaan bij het Amerikaanse energiebedrijf Enron, dat een gerechtelijke akkoord heeft aangevraagd. Ook Fortis heeft leningen uitstaan, maar wou geen bedrag kwijt.

Bij de stijgers treffen we ook Interbrew aan dat 1% klimt tot 29,30 euro. De Leuvense brouwer bevestigde dat hij op dit ogenblik geen bod wil uitbrengen op South African Breweries. Sommige beleggers zullen wellicht opgelucht ademhalen, want Interbrew heeft de naam vrijgevig te zijn bij het betalen van overnames.

De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert moet 1,6% prijsgeven tot 12,30 euro. Agfa heeft met succes zijn overnamebod afgerond op alle uitstaande aandelen van de Amerikaanse collega Autologic.

03/2860425

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud