Euronext Brussel: Bel20 verliest 0,8%

Op Euronext Brussel verliest de Bel20-index na een uur handel 0,8% tot 2.659,2 punten. De overige Europese beurzen verliezen eveneens terrein. De financiele aandelen trekken de Belgische index naar beneden.

Dinsdag was Dexia een van de grootste verliezers vanwege de kredieten die de groep heeft uitstaan aan Argentinie, en dat is vandaag niet anders: het aandeel zakt 2% tot EUR 15. De groep organiseert vanmiddag een informele persontmoeting over de stand van zaken in 2001 en de vooruitzichten voor 2002. KBC zakt 1% tot EUR 36,8 en Fortis verliest 0,3% tot EUR 26,6. Volgens handelaren verwijderen Amerikaanse fondsbeheerders het aandeel uit hun portefeuille omdat het te duur is ten opzichte van concurrenten. De grootste procentuele verliezer uit de index is GBL dat 2,5% lager gaat tot EUR 59,8.

Warenhuisgroep Delhaize noteert quasi onveranderd op EUR 58,7, 0,1% lager dan het slot van dinsdag. De groep laat nabeurs weten hoeveel omzet ze boekte over 2001. Analisten verwachten een omzetklim van 17% tot EUR 21,3 miljard.

Interbrew blijft het overnamepad bewandelen. De Leuvense bierbrouwer brengt voor de derde en laatste keer een bod uit op de Sloveense biergroep Union, deze keer biedt Interbrew EUR 406 miljoen.Lasko, de grootste brouwer van Slovenie wil Union perse binnenrijven. Interbrew heeft een klacht lopen tegen Lasko over de manier waarop Lasko in de overnamestrijd handelt. Interbrew noteert 0,1% hoger op EUR 29,2.

Op de brede markt is er nog niet veel beweging, ook al is er redelijk wat nieuws waar de beleggers op kunnen reageren. Zo verzetten de Belgische bestuurders zich tegen het overnamebod van de Japanse moedermaatschappij Asahi op glasproducent Glaverbel. Zij vinden het bod te laag. Analisten raden nochtans aan om toch in te gaan op het bod. Anders zouden de beleggers wel eens kunnen achterblijven met een zeer illiquide aandeel, menen de analisten van Bank Dewaay. Glaverbel . Glaverbel noteert 0,1% hoger op EUR 144,1.

Investeringsmaatschappij GIMV verkoopt haar 40%-participatie in Groep H. Essers aan de familie Essers, die hierdoor 100% van de aandelen in handen krijgt. Deze verkoop levert GIMV een meerwaarde op van EUR 16,0 miljoen. GIMV wint 1,6% tot EUR 31,5.

Daarnaast was er ook overnamenieuws: uitzendgroep Creyf's neemt 100% van de aandelen van het Zwitserse uitzendbedrijf Arber over en de maker van voorvormen voor PET-flessen Reslilux heeft heeft het resterende 7%-belang verworven van de Spaanse dochter Resilux Iberica Packaging. Resilux betaalde hiervoor EUR 261.000. Creyf's verliest 0,3% tot EUR 20,6 en Resilux noteert onveranderd op EUR 81.

Op Nasdaq Europe is FLV Fund de grootste stijger met een koersklim van 2,9% tot 2,3 dollar. Hoewel de verstrekker van durfkapitaal in 2004 in vereffening gaat, wordt er wel nog geinvesteerd om de aandeelhouderswaarde te optimaliseren. Het gaat om een bedrag van EUR 13,3 miljoen. De Leuvense maker van inspectiesystemen voor de chipindustrie Icos Vision Systems verdappert 2,8% tot 7,7 dollar. De groep boekte volgens gedelegeerd bestuurder Verjans, die eind maart vervangen wordt door Anton DeProft, in het vierde kwartaal een omzet van USD 3,3 miljoen.

03/286 04 88

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud