Euronext Brussel blijft onder het slot van vrijdag

Euronext Brussel blijft onder het slot van vrijdag. Bij de opening noteerde Bel20-index op winst, maar die ging vrij snel verloren. In de vroege middaghandel noteert de richtinggevende aandelenkorf 13,44 punten of 0,5% lager op 2.695,39 punten. Er zijn 6 stijgers en 12 dalers. 2 aandelen blijven onveranderd.

Electrabel blijft met een verlies van 1,8% tot EUR 225,80 het zwaarst op de index wegen. De nutsgroep knabbelt 6,33 punten van de Bel20. Procentueel slikt Delhaize met 2,58% tot EUR 58,40 het grootste verlies. De kleinhandelsgroep verzamelde vorige week nog flink wat winst, maar wordt vandaag door winstnemingen getroffen. UBS verlaagde het advies voor Delhaize tot reduce.

In dezelfde sector krijgt Colruyt er 1,3% bij tot EUR 48,90. In de ochtendhandel noteerde de Halse discounter nog onder het nulpunt, maar bij een tweede lezing lijken beleggers toch tevreden met de interimcijfers die vorige week werden bekendgemaakt. Ook analisten zijn overwegend tevreden met de cijfers.

Winst is er ook voor Telindus dat 1,5% aan de notering kan toevoegen op EUR 8,5. Volgens waarnemers zijn hier bodemvissers aan het werk. Over het boekjaar 2001 halveerde de koers van de netwerkgroep. Ook voor Barco was 2001 een jaar om snel te vergeten. Het herstel blijft vandaag echter beperkt tot 0,1% op EUR 40,20.

Sterspeler op de Brusselse beursvloer is ongetwijfeld LSG dat 25,88% hoger noteert op EUR 12,45. Analisten hebben geen eenduidige verklaring voor de recente koersexplosie, maar wijzen wel op verschillende mogelijke factoren. Volgens Petercam-analist Mark Gevens speelt het januari-effect volop: "De beleggers pikken aandelen op die heel goedkoop lijken. De lage liquiditeit versterkt de schommelingen." LSG staat bovendien wat in de belangstelling door een artikel in het maandblad van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs (VFB) en ten slotte is het nog mogelijk dat sommige beleggers speculeren over een uitkoopbod van de familie Jensen.

Van de Velde stijgt met 4,4% tot EUR 78,60. De Oost-Vlaamse lingeriegroep maakte vrijdag nabeurs omzetcijfers bekend die voldeden aan de eigen verwachtingen: een groei van 8,6% tot EUR 85,15 miljoen. Ook de andere resultaten van de groep zullen naar eigen zeggen niet teleurstellen. Bovendien heeft Van de Velde grote verwachtingen voor de eerste helft van dit jaar. Bank Degroof en KBCS verhoogden alvast de winstverwachting voor de lingerieproducent. Bank Dewaay trok het advies op.

Op de fixingmarkt stijgt Ter Beke met 0,8% tot EUR 29,75. In een gesprek met de Gazet Van Antwerpen zei Johnny Thijs, topman bij De Post en Ter Beke, voor de voedingsgroep weinig dramatische verschuivingen te verwachten in 2002. "Wat de economie in zijn geheel betreft, ben ik ook optimistisch", aldus Thijs.

03/286.03.33

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud