Tokio voor tweede dag op rij op verlies

(tijd-nieuwslijn) - De Japanse aandelenmarkten sloten dinsdag voor de tweede dag op rij met verlies. Ditkeer waren het de banken die een steek lieten vallen. De Japanse regering kwam met een ontwerpplan om een halt te roepen aan twee en een half jaar deflatie, maar er stonden geen maatregelen in om de banksector weer gezond te maken.

De Nikkei-index verloor 0,9% tot 10.202,63 punten. De Topixindex verloor 0,3% tot 983,82 punten.

De afgelopen dagen en weken hadden beleggers de regering het voordeel van de twijfel gegeven, maar dinsdag bleek dat de Japanse bewindvoerders geen strategische oplossing hebben voor de slechte leningen. Dat leidde ertoe dat beleggers de aandelenmarkten naar omlaag jaagden.

De verliezen bij de financiƫle aandelen waren algemeen. Mizuho, de grootste bank wat betreft activa, verloor 4,2% tot JPY 227.000. Sumitumo Mitsui Banking, de tweede grootste bank, verloor 2,9% tot JPY 472. UFJ Holdings verloor 5,2% tot JPY 273.000 en Mitsubishi Tokyo Financial Group daalde met 1,5% tot JPY 778.000.

De exportgerichte bedrijven, die maandag werden afgestraft, herstelden na een rapport van de National Association of Retailers dat meldde dat de huishoudelijke aankopen in de VS in januari sneller zijn gestegen dan in de laatste twee jaar. Fuji Photo won 1% tot JPY 4.210, Nintendo dikte aan met 1,7% tot JPY 18.700.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud