VS: Greenspan ziet nog steeds risico's voor herstel economie

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Federal Reserve-voorzitter A. Greenspan ziet op korte termijn nog steeds significante risico's voor een herstel van de Amerikaanse economie. Dit heeft hij vrijdag gezegd in een toespraak tijdens de Bay Area Council Conference in San Francisco.

Volgens Greenspan blijven de winsten en investeringen zwak en worden de consumentenbestedingen gedrukt door de rentetarieven, een mogelijke stijging van de werkloosheid en het effect van de dalingen van de aandelenmarkten. De voorzitter van de Federal Reserve gaf aan dat de vooruitzichten voor de lange termijn goed blijven.

Volgens Greenspan zijn er bemoedigende signalen geweest van stabilisering van de economie, maar is het te voorbarig om te concluderen dat een stabiel herstel stand kan houden. De Fed-voorzitter stelde dat er indicaties zijn dat de fase van inkrimping in de cyclus tot een einde zal komen, maar dat deze nog niet bevestigd zijn. Daarvoor moet volgens Greenspan een houdbare groei van de vraag op gang komen. Als de indicaties inderdaad bevestigd worden hebben de Verenigde Staten volgens de Fed-voorzitter te maken gehad met een 'relatief milde' teruggang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud