20 procent voor een centje meer

(tijd) Nasdaq Europe kon, net als de andere beurzen, gisteren een stapje hoger. De Nasdaq Europe Composite Index (NECI) won 1,8 procent op 226,15 punten. Die stijging kwam er bij een voor Nasdaq Europe behoorlijke omzet.

Bricsnet en Granger Telecom deelden het hoogste schavotje met een winst van 20 procent op respectievelijk 1,50 euro en 0,06 dollar. Die stijging had voor geen van beide aandelen veel te betekenen. Bij Bricsnet bedroeg de vraagprijs 1,50 euro, maar de biedprijs lag een derde lager op 1 euro.

Bij Granger Telecom was een koerswijziging met minder dan 20 procent niet mogelijk, omdat de minimum schommelingsmarge 1 dollarcent is en dat was tegen de vorige koers van 0,05 dollar goed voor 20 procent.

De stijging met 12 procent bij de Israëlische bioscoopuitbater IT International Theatres tot 3,5 dollar kwam er na de opleving met 64,5 procent op woensdag. Ook voor dit aandeel was de spread onaanvaardbaar hoog met een biedprijs van 3,30 dollar en een vraagprijs van 4 dollar. De trend was echter duidelijk opwaarts. Mogelijk hielpen de goede bezoekerscijfers die collega Kinepolis over december publiceerde.

Option International was de op een na beste Belg met een stijging met 5,4 procent tot 4,1 dollar. De telecombedrijven lagen gisteren op de meeste beurzen behoorlijk in de markt. Anderzijds kon de goede prestatie van de meeste chipbedrijven niet verhinderen dat de Zaventemse chipverpakker CS2 3,64 procent moest inleveren op 0,53 euro.

Artwork Systems moest 4,76 procent inleveren op 6,50 euro, terwijl Ubizen 1,23 procent afbrokkelde op 4 euro. Orthovita moest het met 3,08 procent minder stellen op 3,15 dollar.

GVL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud