KO-mart

(tijd) Wall Street slaagde erin de eerste beursdag van 2002 hoger af te sluiten, ook al stonden de indexen bijna de hele dag in het rood. De Dow Jones won 0,52 procent tot 10.073,40 punten. De Nasdaq Composite dikte met 1,48 procent aan tot 1.979,23. Een groter dan verwachte stijging van de ISM-aankoopdirecteurenindex (vroeger bekend als NAPM) bevestigde dat de verwerkende nijverheid voorzichtige tekenen van herstel vertoont.

Veruit het opvallendste aandeel was K-mart. De warenhuisketen tuimelde 13,2 procent naar 4,74 dollar, het laagste peil sinds september 1970. Prudential Securities verlaagde het advies op K-mart van 'houden' naar 'verkopen'. Volgens analist Wayne Hood viel het vierde kwartaal zwaar tegen. Hij zegt 'niet verbaasd te zijn mocht het bedrijf een gerechtelijk akkoord aanvragen, als de zaken niet verbeteren'. Na het Enron-debacle zou een bankroet van K-mart, dat 250.000 werknemers telt, een nieuwe ramp betekenen voor de Amerikaanse economie. K-mart verzekerde de beleggers over 'voldoende fondsen' te beschikken om zijn strategie uit te voeren, maar veel haalde dit niet uit.

In de chipsector won Micron Technology 2,9 procent tot 39,88 dollar. Het Koreaanse Hynix verhoogde de prijzen voor DRAM-geheugenchips. Micron onderhandelt over de overname van een deel van de activiteiten van Hynix. Microsoft dikte met 1,2 procent aan tot 67 dollar. Een rechter gaf Microsoft toelating uit te leggen waarom ze uitstel vraagt in de rechtszaak over de schadevergoeding . KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud