Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Wat u moet weten over uw spaargeld bij Rabobank.be

De zowat 200.000 klanten van Rabobank.be moeten op zoek naar een nieuwe spaarbank, nu de Nederlanders hun spaaractiviteiten in ons land stopzetten.
©ANP

Rabobank had in maart laten weten dat het zich terugtrok uit ons land. De spaaractiviteiten zouden worden afgebouwd of verkocht. Vorige week bleek dat geen overnemer is gevonden. De spaarrekeningen van de ruim 200.000 Belgische klanten zullen na een periode van een jaar worden stopgezet.

Moet ik mijn Rabo-spaarrekening nu al leeghalen?

Dat kan. Maar u checkt best wanneer uw laatste getrouwheidsperiode gestart is. Stel dat u een halfjaar geleden nog geld op uw Rabo-spaarrekening hebt gestort, dan is de getrouwheidspremie nog niet verworven. Dat is pas het geval voor geld dat 12 maanden onafgebroken op uw rekening is blijven staan. Via een online rentecalculator kan u zien op welke datum u uw spaarrekening kunt afsluiten, zonder een deel van uw getrouwheidspremie te verliezen. Er is in een overgangsperiode van 1 jaar voorzien, om te garanderen dat u de getrouwheidspremies die nog toe in opbouw zijn nog kan verwerven.

De essentie

Rabobank.be zet zijn spaaractiviteiten in Belgiƫ stop.

Er is een overgangsperiode van 1 jaar voorzien, om de getrouwheidspremies die nog in opbouw zijn te kunnen verwerven.

Door de lage rente zijn er nog maar weinig hoogrentende spaarboekjes op de markt.

Kan ik nog geld storten op mijn Rabo-spaarrekening?

Ja, maar dat heeft weinig zin. Op 1 juli 2021 verlaagt Rabobank.be de rente op alle spaarrekeningen naar het wettelijk minimum (0,01% basisrente plus 0,10% getrouwheidspremie). Nieuwe stortingen en alle bedragen die aan een nieuwe opbouw van de getrouwheidspremie beginnen, geven nadien alleen nog recht op de basisrente. Want op 1 juli 2022 wordt uw spaarrekening onherroepelijk afgesloten, en wordt uw spaargeld automatisch overgeschreven naar een Rabo-zichtrekening.

Hoe sluit ik mijn Rabo-rekening(en) af?

U logt in bij Rabobank.be en schrijft het volledige bedrag op uw spaarrekening(en) via uw Rabo-zichtrekening over naar een rekening bij een andere bank. Via 'instellingen' kan u dan de optie 'rekeningen afsluiten' kiezen en uw spaarrekening(en) afsluiten. De eventuele intresten worden nadien berekend en overgeschreven naar de rekening van de begunstigde die u opgaf.

Welke banken bieden nog een hoogrentende spaarrekening aan?

Hoogrentend is relatief in deze tijden van lage rente. Met een totale opbrengst van 1 procent voert de mobiele bank Aion het lijstje met de beste spaarrekeningen op Spaargids.be aan. De Aion Bank Extended-rekening biedt 0,10 procent basisrente plus een getrouwheidspremie van 0,90 procent. Er zijn wel voorwaarden aan die rekening gekoppeld. Ook MeDirect, Santander, Bpost Bank en NIBC Direct vinden we bovenaan terug. De meeste spaarrekeningen brengen tegenwoordig niet meer dan het wettelijk minimum op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud