Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Zo vult u uw belastingaangifte 2021 probleemloos in

U heeft er nog even de tijd voor, maar het invullen van uw belastingaangifte wordt een koud kunstje met onze tips.
Advertentie
©Klaas Verplancke

Met 829 codes -18 meer dan vorig jaar- is de Vlaamse belastingaangifte weer wat complexer geworden. Met onze online handleiding maken we u wegwijs in uw belastingaangifte en de codes die u moet invullen.

Als gevolg van de coronapandemie was u misschien tijdelijk werkloos, kreeg u voor het eerst een thuiswerkvergoeding, of maakte u gebruik van de tijdelijke steunmaatregelen van de overheid?

BELACTIE

Nog een vraag over uw belastingaangifte? Stuur ze via tijd.be/belactie naar onze redactie en u krijgt op dinsdag 1 juni tussen 18 en 21 uur gratis een antwoord van een specialist van PwC Tax Consultants.

Wat als u gescheiden bent? Wie krijgt het fiscaal voordeel voor de kinderen? Misschien kocht u vorig jaar een huis en ging u daarvoor een hypothecaire lening aan? Of investeerde u een tweede verblijf aan zee of in de Ardennen en weet u niet hoe u dat moet aangeven?

U maakte van de lockdown gebruik om te starten met beleggen? Vergeet de belastingvrijstelling op de eerste 800 euro aan dividenden niet aan te vragen. En (hoe) wordt uw winst op bitcoins en andere cryptomunten belast?

Op het vlak van belastingverminderingen zijn er ook een aantal nieuwigheden.

Nog dit: weet dat uw aangifte uiterlijk op 15 juli moet worden ingediend, wanneer u ze via Tax-on-web invult.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud