Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Mypension toont impact loopbaankeuzes op uw pensioen

U verandert van job? U krijgt opslag? Of u gaat minder werken? Voortaan kunt u op het online pensioenportaal mypension.be simuleren hoe dat uw toekomstige pensioenbedrag beïnvloedt.
©Ton Toemen

Op mypension.be toont uw persoonlijke pensioendossier al welk wettelijk pensioen u mag verwachten als u blijft werken tot aan de wettelijke pensioenleeftijd en hoeveel minder u zult hebben als u verkiest met vervroegd pensioen te gaan.

De online tool wordt nu uitgebreid met twee nieuwe simulatiemogelijkheden, waardoor wie nu werkt de impact van bepaalde loopbaankeuzes op het toekomstige pensioenbedrag kan simuleren. De nieuwe mogelijkheden gelden voor werknemers.

Als u begint in een nieuwe job als werknemer (ongeacht of u voordien aan de slag was als werknemer, zelfstandige of ambtenaar) kunt u de impact van die jobwissel simuleren. Hetzelfde kan voortaan voor wie bij dezelfde werkgever aan de slag blijft, maar iets wijzigt aan zijn beroepssituatie, zoals deeltijds of weer voltijds gaan werken, of meer of minder gaan verdienen.  

'Dankzij de nieuwe functies wordt mypension.be steeds meer een tool om uw loopbaan te organiseren. Nu kunt u ook de impact van uw professionele keuzes op uw pensioen in de gaten houden. Dat is van belang. Mypension.be stelt zo iedereen in staat de juiste keuzes te maken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan', zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) in het persbericht.

Welke simulaties kunt u voortaan maken op mypension.be?

NIEUW - Een nieuwe job als werknemer

U voert de begindatum van uw nieuwe job, uw loon en andere voordelen in om uw toekomstige pensioenbedrag te simuleren.

NIEUW - Uw beroepssituatie als werknemer wijzigt

  • Gaat u meer of minder verdienen? U voert de nieuwe loongegevens en andere voordelen in en u ziet direct uw nieuwe pensioenbedrag.
  • Bent u van plan deeltijds of opnieuw voltijds te werken? U voert de arbeidstijd of het aantal dagen dat u meer of minder gaat werken in en u ziet direct uw nieuwe pensioenbedrag.

Opgelet, de simulator houdt nog geen rekening met eventuele aanvullende sociale uitkeringen (RVA, ziekenfonds...). Alleen de arbeidstijd en het loon die u invoerde, worden gebruikt voor de simulatie.

Stoppen met werken

U voert de datum in waarop u stopt met werken en u ziet het bedrag van uw pensioen.

Andere pensioendatum

U vindt uw pensioenbedrag terug op uw vroegst mogelijke pensioendatum en op uw wettelijke pensioendatum. U kunt ook zelf een andere datum kiezen. Dan ziet u welke invloed dat heeft op uw pensioenbedrag.

Afkopen van studiejaren

U voert alle gegevens over uw studies in en u ziet wat een afkoop opbrengt in uw pensioenbedrag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud