Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Vind een mobiel telecomabonnement op uw maat

De telecomoperator Orange lanceerde onlangs Hey!, een nieuw mobiel abonnement dat veel datavolume koppelt aan een scherpe prijs. Is dat iets voor u?
Advertentie
©Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Hey! is een 100 procent digitaal mobiel merk. U kunt het abonnement dus alleen online kopen. Er zijn drie formules, met 1, 10 of 40 gigabyte (GB) mobiele data.

Het aanbod met 10 GB kost 15 euro per maand. Mobile Vikings en Youfone bieden voor dezelfde prijs slechts 5 GB aan. Bij Base is dat 3 GB, al is het aantal belminuten bij die drie onbeperkt. Bij Hey! is dat 200 minuten per maand. Via een abonnement bij Mobile Vikings of Base profiteert u bovendien nog van andere voordelen. Bij Base kunt u de niet-gebruikte mobiele data overdragen naar de volgende maand.

En wat met Proximus? Niet alleen is dat abonnement duurder (15,99 euro per maand), het is ook beperkt tot 2 GB en 120 belminuten. Proximus beschikt met Scarlet ook over een lowcostmerk. Maar voor wie op zoek is naar zoveel mogelijk data tegen een zeer lage prijs is het aanbod van 13 euro per maand voor 3 GB en van 18 euro per maand voor 6 GB niet echt een goed alternatief.

Vindt u de 200 belminuten van Hey! onvoldoende? Dan is er op de Belgische markt een beter alternatief, en wel bij Orange zelf. De telecomoperator beschikt over een tijdelijke promotie (alleen online beschikbaar) op zijn Go Plus-abonnement. Ook dat abonnement biedt een maandelijks surfvolume van 10 GB.

Als u dat abonnement met een onbeperkt aantal belminuten in de winkel aanschaft, dan kost u dat 20 euro per maand. Online is dat slechts 16 euro per maand gedurende 12 maanden.

Ook Base biedt een onbeperkt aantal belminuten en 10 GB aan mobiele data voor 20 euro per maand. Online krijgt u daarop een korting van 50 procent. Die korting is wel maar drie maanden geldig.

Een gsm-abonnement online afsluiten kan u een mooie korting opleveren.

Hey! biedt geen abonnement aan met onbeperkte data. Maar geen enkele andere operator geeft u zoveel data (40 GB) voor 25 euro per maand (plus een onbeperkt aantal belminuten). Bij Mobile Vikings bijvoorbeeld krijgt u voor die prijs 12 GB surfvolume. Voor dezelfde prijs hebt u bij Youfone 15 GB. Bij Base daarentegen moet u 4 euro meer (29 euro per maand) neertellen om 16 GB surfvolume te krijgen. Bij Proximus moet u voor 10 GB rekenen op 26,99 euro per maand.

Als u toch op zoek bent naar een abonnement met een onbeperkt datavolume, dan is Mobile Vikings (29 euro per maand) de goedkoopste op de markt. Bij Orange of Base betaalt u 40 euro. Maar als u het abonnement online afsluit, geniet u van een mooie korting.

Proximus is duurder: 43 euro per maand voor het Mobilus Unlimited 5G-abonnement (of 30 euro gedurende zes maanden als u online een abonnement afsluit). Met die nieuwe formule is Proximus vandaag de enige operator in Belgiƫ met een abonnement waarbij de downloadsnelheid niet daalt boven een verbruik van 25 of 30 GB. Als het verbruik in de EU meer dan 50 GB bedraagt, daalt de snelheid wel. Voor dat abonnement hebt u geen smartphone nodig die 5G-compatibel is.

Nog dit: van mobiel abonnement veranderen is relatief eenvoudig. In de praktijk doet de nieuwe provider al wat nodig is om de overstap te realiseren. Zonder kosten of onderbreking. U kunt ook uw oude telefoonnummer behouden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud