Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Hoeveel huur betaalt u voor een appartement in uw gemeente?

De coronacrisis heeft de stijging van de huurprijzen afgeremd. Op de interactieve kaart in dit artikel kunt u zien hoeveel de gemiddelde huurprijs voor appartementen in uw gemeente vandaag bedraagt.
De huurprijzen stegen het sterkst in de grote steden ©BELGAIMAGE

Door de lockdown in het voorjaar loopt het aantal nieuwe huurcontracten fors achter op vorig jaar. De sterke stijging van de huurprijzen van de voorbije twee jaar in Vlaanderen is, behalve in de grote steden, afgezwakt.

Wat is de gemiddelde huurprijs van appartementen in uw gemeente?

De stijging van de huurprijzen voor flats bleef beperkt tot gemiddeld 6,4 procent in vergelijking met twee jaar geleden. De huurprijzen voor huizen stegen in twee jaar sneller dan die van appartementen. De makelaars zagen de huurprijzen van halfopen bebouwingen met 10 procent hoger gaan, voor vrijstaande huizen was dat zelfs 11 procent. Door corona is er een grotere interesse voor huizen.

Sterkere stijging in grote steden

De huurprijsstijgingen waren de voorbije zes maanden meer uitgesproken in de grote, centraal gelegen steden Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen. Over een periode van twee jaar stegen de huurprijzen van appartementen het snelst in Sint-Niklaas (+16%), Leuven (+10%) en Gent (+9%). In Turnhout en Oostende bleven de prijzen voor appartementen de voorbije twee jaar vrijwel ongewijzigd.

Een appartement huren is het duurst in Antwerpen (990 euro per maand). Dat is ruim boven het Vlaamse gemiddelde (734 euro). Roeselare (600 euro) is de goedkoopste centrumstad om een appartement te huren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud