Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Hoeveel kost een woning gemiddeld in uw gemeente?

De gemiddelde verkoopprijzen van huizen en appartementen zijn vorig jaar opnieuw gestegen.
Vorig jaar veranderde een recordaantal woningen van eigenaar. ©jonas lampens

De Belgische residentiële vastgoedmarkt brak in 2019 alle records, zo bleek recent uit cijfers van de notarissen. Ook de prijzen zaten opnieuw in de lift.

Ontdek hier hoeveel een woning gemiddeld in uw gemeente kost.

De gemiddelde prijs van een huis steeg vorig jaar in België met 4,2 procent, een pak meer dan de inflatie (1,4%). Een woonhuis kostte gemiddeld 262.196 euro, of 11.000 euro meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor inflatie is sprake van een prijsstijging van 7.500 euro.

262.196
euro
Een woonhuis in België kostte vorig jaar gemiddeld 262.196 euro, of 4,2 procent meer dan het jaar voordien.

De prijsstijging voor huizen was het grootst in Brussel (+5,5%). Met een gemiddelde prijs van 478.603 euro kostte een huis in Brussel beduidend meer dan in Vlaanderen (287.353 euro) en in Wallonië (196.335 euro).

De gemiddelde prijs van een appartement steeg vorig jaar in België dan weer met 4 procent naar 228.566 euro. De prijsstijging was ook voor appartementen hoger in Brussel (+5,7%), dan in Vlaanderen (+3,8%) en Wallonië (+2,0%).

Nooit zoveel transacties

De notarissen noteerden vorig jaar een stijging van het aantal transacties op de vastgoed met 8,9 procent. Met dank aan de afschaffing van de woonbonus in Vlaanderen. Dat fiscaal voordeel voor wie een hypothecaire lening afsluit voor de aankoop van een gezinswoning is sinds dit jaar afgeschaft, wat in het laatste kwartaal een rush op de Vlaamse vastgoedmarkt veroorzaakte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud