Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Immoweb breidt verzekeringsaanbod uit

De vastgoedwebsite Immoweb breidt zijn verzekeringsaanbod uit. Naast een brandverzekering voor huurders komt er ook een voor eigenaars.
©Photo News

Vanaf 2 september biedt Immoweb op zijn website een brandverzekering voor eigenaars van woningen aan. Het product werd uitgewerkt samen met de verzekeraar Baloise en het fintechbedrijf Qover, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van digitale verzekeringsformules.

‘Immoweb doet de communicatie en de marketing. Qover staat in voor de opbouw van het product en de digitale salesflow en is verantwoordelijk voor de customercare, het beheer van de contracten en het verwerken van de schadeclaims. Baloise is de verzekeraar die het risico op zich neemt’, zegt Ronak Ahmadloo, het hoofd van Immoweb Financial Services.

De verzekering voor eigenaars is de pendant van de brandverzekering voor huurders die Immoweb Financial Services halfweg 2019 met dezelfde partners in de markt zette. ‘Het verschil is dat die eerste vooral als doel heeft het gebouw dat aan de eigenaar toebehoort te dekken, terwijl de tweede de aansprakelijkheid van de huurder moet dekken. Beide verzekeringen bieden ook de mogelijkheid om de inboedel van de woning te dekken', zegt Ahmadloo.

De Belg is er nog niet klaar voor om zijn hypothecaire lening volledig online aan te gaan.
Ronak Ahmadloo
Hoofd Immoweb Financial Services

Immoweb is tevreden met de reacties op de verzekering voor huurders, zegt Ahmadloo. ‘Op de website zijn ruim 260.000 simulaties gedaan. Dat heeft geleid tot meerdere duizenden contracten. Een goed teken is dat we het volume zien groeien.'

De vastgoedwebsite lanceerde in maart 2018 samen met Qover en Munich Re een verzekeringspolis waarmee verhuurders zich indekken tegen wanbetalingen van hun huurders. ‘We hebben de marketing van dat product begin 2021 stopgezet. Het was een nicheproduct met beperkte volumes. We willen ons concentreren op verzekeringsproducten die relevanter zijn voor onze gebruikers’, zegt Ahmadloo.

Hypothecaire leningen

Enkele jaren geleden had Immoweb, sinds 2012 eigendom van de Duitse mediagigant Axel Springer, het idee zelf hypothecaire leningen aan te bieden, maar dat plan werd afgevoerd. De vastgoedsite koos voor een samenwerking met Keytrade Bank. Samen met die onlinebank biedt Immoweb een simulatietool voor hypothecaire leningen aan. De voorbije twaalf maanden werden 500.000 online simulaties gedaan voor een hypothecair krediet. Valt de simulatie in de smaak, dan kan bij Keytrade Bank onmiddellijk een krediet worden aangevraagd.

‘Voor ons is het duidelijk dat de Belg er nog niet klaar voor is zijn hypothecaire lening volledig online aan te gaan’, zegt Ahmadloo. 'In eerste instantie willen we een makelaar voor kredieten zijn en de mensen van zo veel mogelijk informatie voorzien. We hebben een partnerschap met Immotheker-Finotheker gesloten om de gebruikers van onze website een gepersonaliseerd advies aan te bieden.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud