Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Maak gebruik van de extra energiepremies in Brussel

Als u in het Brussels Gewest woont, dan is dit een geschikt moment voor renovatiewerken. U geniet nu niet alleen van de traditionele energiepremies maar ook van een tijdelijke bonus boven op die premies.
©Jordi Huisman/Hollandse Hoogte

Het Brussels Gewest kent premies toe voor de meeste investeringen die eigenaars of huurders doen in energiebesparende ingrepen in gebouwen. Het gaat om de isolatie van daken, muren en vloeren en het plaatsen van superisolerend glas. Maar ook performante verwarmingsketels, heteluchtblazers, temperatuurregeling, warmtepompen en zonneboilers komen in aanmerking.

De tussenkomst bedraagt telkens maximaal 50 procent van de factuur. Voor lage inkomens en huurders liggen de toegekende bedragen hoger dan voor mensen met een hoog inkomen en eigenaars. De premie is ook hoger voor mede-eigenaars, scholen, sportcentra en beschutte werkplaatsen.

Boven op de energiepremies is er tot 21 september 2021 een tijdelijke bonus. Het is de bedoeling met dit bijkomende geld de door de coronacrisis zwaar getroffen bouwsector te ondersteunen.

De bonus is vooral gericht op mensen met een bescheiden inkomen en op woon-zorgcentra, scholen en sportcentra. In een aantal gevallen kan met de combinatie van de energiepremies en de bonus tot 70 procent van de factuur worden terugbetaald.

Ook mensen uit een hogere inkomenscategorie hebben recht op de bonus als ze natuurlijke isolatiematerialen gebruiken of als ze minstens drie premies aanvragen voor drie verschillende soorten renovatiewerken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud