Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Kan uw baas eisen dat u zich laat vaccineren?

Bedrijven als Google en Facebook verplichten hun werknemers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus voor ze weer naar de werkvloer komen. Kan uw werkgever eisen dat u zich laat intenten?
©BELGA

De Amerikaanse techreuzen Google en Facebook zijn niet de enige bedrijven die eisen dat hun personeel zich laat vaccineren. Ook streamingbedrijf Netflix zou het vaccin willen verplichten voor acteurs en crewleden in zijn Amerikaanse film- en televisieproducties.

Uitgever Bloomsbury liet eerder al weten dat vaccinatie verplicht zou zijn voor zijn Brits personeel, eens dat weer naar de werkvloer kwam. Verschillende Amerikaanse banken als JP Morgen, Bank of America en Goldman Sachs vragen dat werknemers registreren hoeveel prikken ze al kregen.

Kan uw werkgever u verplichten zich te laten vaccineren?

In principe niet. Zolang de overheid een vaccin niet oplegt, heeft iedere werknemer de vrije keuze om zich wel of niet te laten vaccineren. Een werkgever kan niet op eigen houtje beslissen dat zijn personeel gevaccineerd moet worden, klinkt het bij de sociale secretariaten.

'De overheid spoort wel aan dat iedere burger zich laat vaccineren, maar legt geen verplichting op, ook niet voor risicoberoepen zoals het zorgpersoneel heeft', zegt Geert Vermeir van hr-dienstenleverancier SD Worx.

Al gaan er stemmen op om het zorgpersoneel in ons land verplicht te vaccineren tegen het coronavirus nu dat ook in Frankrijk wordt opgelegd.

Hepatitis B

'In bepaalde sectoren bestaat wel de verplichting zich te laten inenten tegen bepaalde ziektes', weet Miet Vanhegen van hr-dienstenleverancier Acerta. In de gezondheidssector is er bijvoorbeeld de verplichte inenting tegen hepatitis B. Maar voor het coronavaccin bestaat die verplichting niet in ons land.

Een werkgever kan vaccinatie niet eisen, maar is tegelijk wel verplicht te zorgen voor veilige werkomstandigheden voor zijn werknemers.

Daarmee stopt de discussie niet. 'Een werkgever kan vaccinatie niet eisen, maar is tegelijk wel verplicht te zorgen voor veilige werkomstandigheden voor zijn werknemers', zegt Vermeir. Dat maakt dat hij juridisch misschien wel een poot heeft om op te staan.

Arrest

Vermeirs collega Jan Vanthournout verwijst naar een arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eerder dit jaar. 'Een ouderpaar in Tsjechië kreeg een boete omdat het weigerde zijn kinderen te laten deelnemen aan een verplicht vaccinatieschema. Ook werd hun toegang tot de kinderopvang beperkt. Het Hof oordeelde dat de verplichte vaccinatie geen ongeoorloofde inbreuk was in het privéleven van de mensen, maar wel een inmenging. En die mag bij wet worden opgelegd.'

Bovendien valt het woord 'wet' ruim te interpreteren, aldus het Hof. 'Het kan dus ook als policy, een arbeidsreglement of cao.'

'Zaken als cameracontrole of kledingvoorschriften worden op bedrijfsniveau geregeld. Waarom zou dat dan niet kunnen voor het coronavaccin? Wie op reis gaat, laat vlotjes allerlei attesten zien, maar bij een werkgever vraagt men zich af of die dat wel mag vragen?

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud