Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Mondmaskers mogen af op de meeste werkvloeren

Mondmaskers dragen op de werkvloer behoort sinds vandaag alvast in Vlaanderen tot het verleden. Maar een werkgever die op veilig wil spelen, mag zijn werknemers niet tot vaccinatie dwingen.
©AFP

Na meer dan een jaar verdwijnen vrijdag op veel plaatsen de mondmaskers uit beeld. In Vlaanderen moeten er op de werkvloer geen meer worden gedragen. Ook in het basisonderwijs, de secundaire scholen en het hoger onderwijs in Vlaanderen mag het mondmasker af. In Brussel is het zo ver nog niet.

In bepaalde gevallen kan een werkgever toch beslissen de verplichting een mondmasker te dragen voort te zetten. Bijvoorbeeld als de werknemers op kantoor niet ver genoeg uit elkaar kunnen zitten of als arbeiders een installatie in een nauwe ruimte moeten doen.

‘De werkgever kan een risicoanalyse doen. Als daaruit blijkt dat het dragen van een mondmasker aangewezen is, kan hij zijn werknemers vragen nog een tijd een mondmasker te dragen’, zegt Jan Vanthournout, juridisch adviseur van de hr-dienstenverstrekker SD Worx. ‘Maar dat is van een andere orde dan iemand te verplichten zich te laten vaccineren. Vergelijk het met de verplichting in bepaalde omstandigheden een helm te dragen.’

Niets belet een individuele werknemer toch nog een mondmasker te dragen.
Jan Vanthournout
Juridisch adviseur SD Worx

Ongeruste werknemers kunnen niet afdwingen dat iedereen op de werkvloer nog langer een mondmasker moet dragen. ‘De eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid en het welzijn op het werk ligt bij de werkgever en niet bij de werknemer. Maar niets belet een individuele werknemer om toch nog een tijd een mondmasker te dragen’, zegt Jan Vanthournout.

De evenementensector kan rekenen op een versoepeling. Voor evenementen met minder dan 500 bezoekers binnen zijn de coronapas en een mondmasker niet meer nodig. Ook de afstand moet niet meer bewaard worden. Bij evenementen met meer dan 500 personen binnen of 750 buiten is ofwel het mondmasker en afstand houden ofwel de coronapas verplicht.

Toch nog mondmaskers

Wie met het openbaar vervoer naar het werk gaat, zal het mondmasker nog bij de hand moeten houden. In het openbaar vervoer, in de binnenruimtes van het openbaar vervoer, in de treinstations en in de luchthavens en bij het georganiseerd collectief vervoer blijft het mondmasker verplicht.

Wie in Brussel of Luik werkt, zal nog wel het mondmasker moeten ophouden. Ook in de horeca in die steden blijft het dragen van een mondmasker verplicht. Bovendien zal wie in het Nederlandstalig hoger onderwijs in Brussel les volgt een mondmasker moeten dragen.

Ook in ziekenhuizen en zorginstellingen blijft het mondmasker verplicht. Hetzelfde geldt voor niet-medische contactberoepen (zoals kappers en schoonheidsspecialisten) en medische contactberoepen (tandarts en huisarts).

Geen vaccinatieplicht

Met het wegvallen van de mondmaskerplicht in veel bedrijven kan de drang ontstaan er extra op toe te kijken wie gevaccineerd is. Maar een werkgever kan zijn werknemers niet verplichten zich tegen Covid-19 te laten vaccineren.

‘Voor bepaalde andere virussen, zoals hepatitis bij verpleegkundigen en tetanus bij werknemers uit de afvalverwerkende industrie, is dat wel verplicht’, zegt Yves Stox, juridisch expert bij hr-dienstengroep Partena. ‘Maar het gaat dan om specifieke risico’s in welomschreven werkomgevingen.’

De aankondiging van het Overlegcomité van 20 augustus 2021 dat er mogelijk toch een vaccinatieplicht komt voor het zorgpersoneel ligt volgens Stox gevoeliger. ‘De vraag is of men het kan verantwoorden dat de verplichting alleen voor het ziekenhuispersoneel zou gelden, terwijl het risico toch ook duidelijk buiten de ziekenhuisomgeving aanwezig is.’

Vaccinatiecertificaat

Een werkgever kan zijn werknemers om geen enkele reden vragen naar de vaccinatiestatus of een vaccinatiecertificaat. De vaccinatiestatus van een persoon is een gezondheidsgegeven. Dat vormt een bijzondere categorie van persoonsgegevens. De algemene verordening voor gegevensbescherming verbiedt de verwerking van gezondheidsgegevens, behalve als een wettelijke bepaling dat toestaat of de betrokkene zijn vrije uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven.

Volgens de gegevensbeschermingsautoriteit moet de werknemer kunnen kiezen of zijn gezondheidsgegevens worden verwerkt.
Catherine Legardien
Juridisch expert Partena

‘Volgens de gegevensbeschermingsautoriteit moet de werknemer een reële keuze hebben of hij al dan niet wil dat zijn gezondheidsgegevens worden verwerkt. Maar in de relatie werknemer-werkgever is de toestemming van de werknemer zelden vrij, omdat een werknemer onder aanzienlijke druk kan worden gezet om toestemming te geven’, zegt Catherine Legardien, juridisch expert bij de hr-dienstengroep Partena.

Als de werkgever op de hoogte is van de vaccinatiestatus van zijn werknemers, kan hij de toegang tot de arbeidsplaats niet weigeren aan niet-gevaccineerde werknemers. ‘Er bestaat geen wettelijke verplichting om zich te laten vaccineren of voor werknemers om gevaccineerd te zijn’, zegt Legardien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud