Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

School dicht door corona? Op deze (verlof)systemen kunt u terugvallen

Meer scholen moeten tijdelijk de deuren sluiten wegens een corona-uitbraak. Als ouder kunt u nog altijd een beroep doen op tijdelijke werkloosheid om uw kinderen op te vangen.
Advertentie
©Kees van de Veen

Het aantal coronabesmettingen in het lager onderwijs is de voorbije weken sterk gestegen. Zo sterk dat steeds meer scholen tijdelijk de deuren moeten sluiten.

Thuiswerk kan dan een oplossing zijn voor ouders wier kinderen niet naar school kunnen. Maar werk en kinderen op één plek is niet altijd de ideale combinatie. Als u nog vakantie- of recupdagen hebt, kunt u die - in overleg met uw werkgever - opnemen.

Hebt u geen reserve meer, dan kunt u familiaal verlof nemen. 'Daarvoor is een dwingende, onvoorziene reden nodig. Werkgever en werknemer kunnen overeenkomen om de quarantaine van een kind te beschouwen als een dwingende reden', zegt Miet Vanhegen, juridisch adviseur bij hr-dienstenleverancier Acerta. 'Per jaar gaat het om maximaal tien dagen. Die dagen zijn in principe onbetaald.'

U kunt ook gewoon verlof zonder wedde aanvragen, mits toestemming van uw werkgever.

Uitkering

Ten slotte kunt u ook nog een beroep doen op het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. 'Dat kan voorlopig nog tot en met 31 december 2021', zegt Jean-Luc Vannieuwenhuyse van de hr-dienstenleverancier SD Worx.

Uw werkgever kan de tijdelijke werkloosheid niet weigeren als uw kinderen door corona niet naar school kunnen.

Tijdelijke werkloosheid bestaat al langer als reddingsboei voor werkgevers bij onvoldoende werk voor het personeel. Ze kan sinds vorig jaar ook worden ingeroepen bij opvangproblemen als de school of het kinderdagverblijf wegens corona gesloten is of uw kind in quarantaine moet.

U krijgt dan een uitkering van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. Het gaat om 70 procent van een geplafonneerd loon (2.840,84 euro) en een dagsupplement van 5,74 euro. 'U moet uw werkgever wel een attest bezorgen van de school of de crèche. Of als uw kind in quarantaine moet, een attest van de huisarts', zegt Vannieuwenhuyse.

Uw werkgever kan de tijdelijke werkloosheid niet weigeren. De niet-gewerkte dagen hebben geen impact op uw pensioen. 'De periode van tijdelijke werkloosheid geldt als gewerkt', zegt Vanhegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud