Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Vlaams opleidingsverlof verdubbeld tot 250 uur

Het Vlaams opleidingsverlof wordt volgend schooljaar eenmalig verdubbeld van 125 uur naar 250 uur. De verdubbeling kan enkel als de werkgever de opleiding suggereert
©Ton Toemen

Werknemers die zich bijscholen, krijgen een duwtje in de rug van de Vlaamse overheid. Vroeger kon dat via het betaald educatief verlof. Sinds 1 september 2019 is dat systeem hervormd tot het Vlaamse opleidingsverlof.

Momenteel kan een werknemer via het Vlaams opleidingsverlof maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk. Vanaf komend schooljaar kan dat verdubbeld worden als uw werkgever zelf opleidingen suggereert. De Vlaamse regering heeft 10 miljoen euro voorzien voor de verdubbeling, zo maakte minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) eerder deze week bekend.

250
uur
Het Vlaams opleidingsverlof wordt eenmalig verdubbeld van 125 naar 250 uur.

Bedoeling is om een extra boost te geven aan het Vlaams opleidingsverlof zodat nog meer werknemers gestimuleerd worden om opleidingen te volgen. Levenslang leren moet helpen om werknemers langer aan de slag te houden.

Concreet kan een werknemer vanaf volgend schooljaar 125 uur afwezig zijn voor opleidingen die hij of zij zelf kiest, en 125 uur voor opleidingen die de werkgever suggereert. Het verlof kan niet verplicht worden. Het is de werknemer die beslist om in te gaan op het voorstel van de werkgever.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud