Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Proefrit met tweedehandsauto? Verzeker u tegen brokkenpiloten

De startup SereniMax lanceert samen met verzekeraar Axa Belgium een omniumverzekering voor proefritten met tweedehandswagens van particuliere verkopers.
Serenimax biedt met Axa Belgium een omniumverzekering voor proefritten met tweedehandswagens.

Een auto die rijp is om tweedehands verkocht te worden is in het algemeen niet meer omnium verzekerd. Veroorzaakt de potentiële koper tijdens een proefrit schade aan het voertuig, dan zal hij die uit eigen zak moeten betalen. Is de auto wel omnium verzekerd, dan is de vraag of de particuliere verkoper wel een verzekeringsclaim wil indienen aangezien dat een negatieve invloed heeft op zijn verzekeringspremie.

SereniMax en Axa Belgium bieden nu een verzekering waarmee een tweedehandswagen voor de duur van een testrit omnium verzekerd is. Verrassingen worden ook al meteen uitgesloten, aangezien Serenimax het chassisnumer, het keuringsbewijs en de geldigheid van de Car-Pass controleert.

Advertentie

Het is de potentiële koper die de verzekering van 15 euro op zijn naam neemt, maar het pakket biedt ook de verkoper garanties. De verzekering geldt namelijk ook tegen diefstal tijdens de proefrit. Het blijkt immers wel meer voor te komen dat kandidaat-kopers met het voertuig het hazenpad kiezen. Bovendien wordt de identiteit van de mogelijke koper grondig gecontroleerd. 

Bovenop de verzekering kan SereniMax ook een volledige diagnose van het voertuig organiseren bij een van de 120 Belgische centra van Bosch Car Service. Maar daarvoor dient wel apart te worden betaald.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.