Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Belg leent meer voor aankoop van auto

Voor een nieuwe auto werden vorig jaar 207.000 leningen op afbetaling afgesloten. Dat is goed voor een stijging van 7,8 procent op jaarbasis en 23 procent meer dan vijf jaar geleden.
We lenen meer voor de aankoop van een wagen. ©Tim Dirven

Van 19 tot 27 januari vindt in Brussel opnieuw het Autosalon plaats. Traditioneel pakken banken dan uit met scherpe tarieven voor hun autoleningen.

Vorig jaar werden 207.000 leningen op afbetaling voor een nieuwe auto afgesloten, of 7,8 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de bankenfederatie Febelfin. Op vijf jaar tijd gaat het om een stijging van 23 procent.

Luxewagens

‘Voor luxewagens bedraagt het aandeel autoleningen ongeveer het dubbele in vergelijking met het middensegment’, zegt Pieter Van Bastelaere, de woordvoerder van Traxio, de federatie van auto- en fietsverkopers.

17.268
Gemiddeld bedrag voor autolening
Voor een nieuwe auto werd vorig jaar gemiddeld 17.268 euro geleend.

Het aantal leningen voor een tweedehandswagen steeg vorig jaar met 5,6 procent naar 113.000.

Ook het ontleende bedrag blijft in de lift zitten. Voor een nieuwe auto werd vorig jaar gemiddeld 17.268 euro geleend en voor een tweedehands 12.518 euro, beide goed voor een stijging van meer dan een vijfde in vijf jaar. 

Tarieven

Traditiegetrouw pakken de banken in deze periode uit met scherpe tarieven voor hun autoleningen. De laatste bekende tarieven vindt u in onderstaande tabel.

©Mediafin

 

Lees zaterdag meer over autoleningen in het Netto-katern van De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud