Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Belg zwicht steeds vaker voor mobilhome

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar lag de verkoop van nieuwe motorhomes en caravans 6 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac.
Een eigen mobilhome wordt steeds populairder bij de Belg. ©Belga
2.914
mobilhome
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden er in ons land 2.914 nieuwe motorhomes ingeschreven.

Vooral de verkoop van nieuwe mobilhomes gaat in stijgende lijn. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er volgens Febiac 2.914 ingeschreven, ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal nieuwe caravans (of kampeeraanhangwagens) stabiliseerde op 815. Samengeteld was er een groei van meer dan 6 procent. 

De mobilhome wint al een tijdje aan populariteit. In 2017 werden in totaal 5.276 nieuwe motorhomes en caravans verkocht, of ruim duizend meer dan in 2007. In die periode daalde het aantal verkochte caravans (van 1.600 naar 1.150), maar dat werd meer dan gecompenseerd door de stijgende verkoop van motorhomes (van 2.550 naar ruim 4.100).

Hip

Volgens de BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association), de organisator van de beurs Mobicar, is het imago van reizen met een mobilhome en caravan door de jaren heen verbeterd.

'Kamperen is hip. Zowel jong als oud ziet in deze manier van reizen veel voordelen', zegt voorzitter Bart Decuyper. 'Je kan kiezen naar waar je gaat en wanneer. En een reis met een caravan of motorhome is vaak goedkoper dan een reis met de auto of het vliegtuig.'

Een nieuwe motorhome kost gemiddeld 50.000 tot 60.000 euro, aldus nog de vereniging. Een caravan is iets goedkoper.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud