Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Belgen besparen op autokeuring

Mobiliteitsorganisaties maken zich zorgen over het hoge aantal Belgen dat z'n wagen te laat bij de autokeuring binnenbrengt. In 2013 waren 825.000 bestuurders niet op tijd, een record. 'We merken dat mensen besparen op de keuring', zegt Marie De Backer, woordvoerster van GOCA, de instantie die alle autokeuringscentra in België groepeert.
Advertentie
©BELGA

Eén op de vijf auto's die nu bij een autokeuring binnenrijden, is te laat, meldde het Nieuwsblad donderdag. Aan een overschrijding van de deadline hangt sowieso een "boete" vast. Ben je een maand te laat, dan betaal je 7 euro extra. Ben je meer dan een half jaar te laat, dan ben je 27,5 euro extra kwijt. Dat bedrag komt bovenop de 30 euro die iedereen sowieso betaalt voor een gewone keuring.

Maar die extra kosten schrikken bestuurders duidelijk niet af. Het aantal laatkomers bij de keuringscentra lag nog nooit zo hoog: 825.000 waren het er vorig jaar, 50.000 meer dan in 2012. 'Het aantal ligt zorgwekkend hoog', zegt De Backer. 'Veel bestuurders stellen hun technische keuring uit omdat ze willen besparen op hun autokosten. Die kosten zijn vaak niet voorzien.'

Het uitstel houdt ook andere risico's in. Als bij een controle van de politie blijkt dat er geen geldig keuringsbewijs is, riskeert u een boete. Ook is er het risico dat de verzekeraar moeilijk gaat doen wanneer bij een ongeval blijkt dat de wagen niet gekeurd is.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud