Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Benzine fors goedkoper

Benzine wordt vandaag, donderdag 18 september, maar liefst 10 cent goedkoper. De prijsdaling is een gevolg van de dalende olieprijs.

(netto/vrt) – De prijs voor een vat ruwe olie flirt op de internationale markten met de symbolische grens van 90 dollar, het laagste niveau in zes maanden tijd. In juli noteerde een vat olie nog aan 155 dollar.

De kredietcrisis in de Verenigde Staten is één van de oorzaken, die doet immers vermoeden dat de wereldwijde economie zal terugvallen waardoor er minder vraag naar olie zal zijn. Daarnaast bracht orkaan Ike minder schade aan dan verwacht.

Advertentie

De dalende olieprijs is alvast goed nieuws voor autobestuurders, die ook de prijzen aan de pomp zien zakken. De nieuwe maximumprijzen voor benzine vanaf 18 september:

  • Superbenzine 95 ron 10ppm 1,450 euro/l (- 0,1020)
  • Superbenzine 98 ron 10ppm 1,464 euro/l (-0,1050) 
  • Superbezine 95 ron 50ppm 1,449 euro/l (-0,1030)
  • Superbenzine 98 ron 50ppm 1,482 euro/l (-0,105)
Bereken het zelf

Wil je weten hoe ver jij kan rijden voor 1, 2, 3 of 4 euro? Probeer het uit op onze interactieve kaart. Vul gewoon je vertrekplaats in en corrigeer indien nodig het verbruik en de brandstofprijs die we al voor je invulden. Met het vinkje 'heen-en-terug' bepaal je of er ook rekening moet gehouden worden met de terugrit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.