Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Geen autosalon, maar banken verlagen wel tarieven voor (groene) autolening

Zelfs zonder Autosalon is de maand januari de periode van het jaar waarin de banken de tarieven van hun autoleningen tijdelijk naar beneden brengen. Onbetwiste prijsbreker blijft Beobank, dat vandaag zijn tarief bekendmaakt: 0,65 procent.
©BELGAIMAGE

Januari is traditioneel de maand waarin het Autosalon in Brussel plaatsvindt, maar daar heeft corona dit jaar een stokje voorgestoken. En dus vindt er in 2021 geen Autosalon plaats. Maar dat weerhoudt de banken er niet van om hun autoleningen in de picture te plaatsen.

De eerste financiële instelling die een tariefverlaging aankondigde, was Argenta. Van 4 januari tot 28 februari verlaagt de bank voor kredieten voor nieuwe of maximaal drie jaar oude voertuigen het tarief van 1,75 naar 1,10 procent. Het tarief voor ecologische wagens wordt teruggedraaid van 1,49 naar 0,85 procent. In dit geval gaat het om elektrische en hybridewagens en auto’s die op gas rijden.

Ook Crelan verlaagde zijn tarieven op 4 januari en rekent voor elektrische en hybridewagens tijdelijk een tarief van 0,82 procent aan. Voor alle andere nieuwe wagens bedraagt het tarief 0,92 procent.

Ecologisch

BNP Paribas maakte vorige week bekend dat het tussen 5 januari en 1 maart 2021 het tarief voor autokredieten voor nieuwe ecologische voertuigen van 1,5 naar 0,75 procent terugbrengt.

Met ecologische wagens bedoelt BNP Paribas Fortis niet alleen elektrische of hybride wagens, maar ook benzineauto's en de nieuwe generatie dieselwagens die respectievelijk minder dan 130g/km of 115g/km uitstoten. Voor dezelfde periode brengt BNP Paribas het tarief voor alle andere voertuigen terug van 1,90 naar 0,99 procent.

Eerder deze week maakte ook KBC zijn tarieven bekend. Leent u tussen 5 januari en 31 maart voor een milieuvriendelijke wagen (elektrische auto, plug-in hybride, voertuig op CNG) of een fiets dan bedraagt het tarief 0,69 procent. Voor andere nieuwe wagens en moto's is dat 0,89 procent.

Prijsbreker

Beobank maakt vandaag zijn tarief bekend. Die instelling biedt al verschillende jaren de laagste tarieven aan. En dat is ook nu het geval. Met een tarief van 0,65 procent kroont de bank zich opnieuw tot de onbetwiste prijsbreker.

'Het tarief is er voor wie een voertuig koopt dat maximum twee jaar oud is, ongeacht de motorisatie', zegt Valérie Lahaut van Beobank. Het maakt dus niet uit of u een elektrische auto, een benzine- of dieselwagen koopt. Het tarief is geldig tot en met 31 maart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud