Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

"Hoe meer je rijdt, hoe meer je bespaart"

De Franse oliemaatschappij Total lanceert haar eigen visa-kaart. Klanten kunnen daarmee drie tot negen procent korting krijgen.

(netto) – Met het initiatief zet Total haar eerste stappen op de kredietmarkt. Daarmee treedt het in de voetsporen van supermarktketen Carrefour, dat sinds enkele jaren ook al zijn naam verbindt aan een eigen visa-kaart. Voorlopig is de kaart van Total enkel te gebruiken in Frankrijk.

In de eerste plaats is het nieuwe product van Total een klassieke kredietkaart. Je kan ze gebruiken om geld uit de muur te halen en het is een betaalmiddel waarbij je pas op het einde van de maand een afrekening in de bus krijgt. En net zoals bij elke andere kredietkaart loopt de intrest hoog op wanneer je saldo ontoereikend is: van 13,9 tot 17,9 procent.

Daarnaast geeft Total aan de pomp ook forse kortingen aan kaarthouders. Klanten krijgen met de visa-kaart sowieso 3 procent korting, voor aankopen vanaf 6.000 euro krijg je 6 procent en onder bepaalde voorwaarden kan het voordeel oplopen tot 9 procent. De totale korting is wel geplafonneerd tot 1.200 euro op jaarbasis.

Daarnaast hebben kaarthouders vanaf een aankoop van minstens 40 euro recht op 15 dagen gratis pechverhelping. Total garandeert zelfs hulp binnen het uur. Zoniet krijg je een vergoeding van 60 euro aan benzinecheques.

In het voetspoor van Carrefour

Total is niet de eerste om zijn naam te verbinden aan een visa-kaart. Warenhuisketen Carrefour biedt sinds enkele jaren al een gelijkaardige dienst aan in haar Belgische vestigingen. Met de visa-kaart kunnen klanten profiteren van kortingen en speciale acties bij de aankoop van bepaalde producten. Zo geeft de warenhuisketen op bepaalde tijdstippen bijvoorbeeld 10 procent korting op alle groenten en fruit.

Net zoals Total koppelt Carrefour nog andere voordelen aan de visa-kaart: kassa voorbehouden aan kaarthouders en speciale acties op dinsdag (kortingbonnen van twee euro per aankoop van 40 euro).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.