Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Ken de CO2-uitstoot van je wagen

Zuinige wagens zijn goed voor je portemonnee: zowel voor verbruik als voor fiscale voordelen. Bereken zelf online op welke tegemoetkoming je wagen kan rekenen.

(netto) - Een nieuwe wagen kiezen, is een afweging van veel factoren: merk, design, motor, promoties, prijs, verbruik en sinds kort ook de CO2-uitstoot. Want je kan tegenwoordig geld (terug)verdienen aan zuinige wagens. De Federale Overheid stelde een module op die je toelaat te berekenen hoeveel je nieuwe wagen uitstoot... en wat je kan terugverdienen.

Complete vergelijkingsgids

In de gratis gids zijn alle wagens opgenomen die in september 2008 op de Belgische markt verkrijgbaar waren. Er is ook een onlineluik met de website energievreters.be. Op deze site kan je het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van je wagen berekenen. Ook kan je er nagaan hoeveel een nieuwe wagen op lange termijn zal kosten.

Er valt geld te verdienen...

Rij je met een zuinige wagen, dan heb je recht op een belastingvermindering. Die hangt af van de uitstoot. Wagens met een maximale CO2-uitstoot van 115 gram worden als 'proper' beschouwd. Voor de aankoop van een nieuwe auto die minder dan 105 gram CO2 per kilometer uitstoot, geniet je een belastingvermindering van 15 procent op de aankoopprijs. De vermindering is beperkt tot 4.270 euro. Voor een nieuwe wagen die tussen 105 en 115 gram CO2 per kilometer uitstoot, geniet je een vermindering van 3 procent. De maximale vermindering is op 800 euro vastgelegd.

... en te besparen

Het hoeft geen uitgebreid betoog dat zuinigere wagens ook minder (dure) brandstof verbruiken. En dat het goed is voor het milieu, is ook al evident.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud