Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Langere aanvraagperiode voor premie elektrische wagen

Als gevolg van de coronacrisis werd de periode verlengd waarbinnen u nog een premie kunt aanvragen voor een elektrisch voertuig dat u voor eind 2019 kocht.
Advertentie
Alleen elektrische wagens die voor 1 januari 2020 werden gekocht komen in aanmerking voor de premie. ©Karel Hemerijckx/ID

Oorspronkelijk had u nog tot 31 oktober de tijd om de zogenaamde zero-emissiepremie van de Vlaamse overheid aan te vragen voor uw elektrische wagen. Maar de deadline werd intussen vooruitgeschoven naar 1 maart 2021.

De premie voor elektrische wagens werd in 2016 ingevoerd door toenmalig Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). De premie bedraagt tussen 2.000 en 4.000 euro, waarbij het bedrag groter is naarmate de wagen goedkoper is.

100 procent elektrisch

De premie is alleen bedoeld voor 100 procent elektrische wagens en kan alleen worden aangevraagd door privépersonen, vzw’s, aanbieders van autodelen en taxidiensten. Elektrische wagens die op naam van een vennootschap worden gekocht, komen niet in aanmerking.

Intussen heeft de huidige minister van Energie, Zuhal Demir (N-VA), beslist de premie te schrappen. Dit betekent dat alleen wagens die voor 1 januari 2020 werden gekocht nog in aanmerking komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud