Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Lenen voor auto kan tegen bodemtarieven

Ook dit jaar is Beobank prijsbreker met een rentetarief van 0,65 procent voor wie leent voor een nieuw auto.
Tal van instellingen pakken uit met scherpe tarieven voor autoleningen. ©BELGA

Aan de vooravond van de 97ste editie van het Autosalon verlaagt Beobank de tarieven voor de autolening tot 0,65 procent. Dat stemt overeen met het historisch laagterecord van vorig jaar.

Voorwaarden

Aan het voordelig tarief zijn voorwaarden gekoppeld: u mag niet meer dan 40.000 euro lenen en de maximale looptijd bedraagt 60 maanden.

Zowel particulieren als professionelen kunnen er aanspraak op maken. Het tarief is er niet alleen voor de aankoop van nieuwe auto’s, maar motors, mobilhomes, caravans en elektrische fietsen.

Concurrentie

Ook Argenta biedt autoleningen aan met een tarief van 0,65 procent, maar dat is er alleen voor ecologische auto’s. Onder die categorie vallen alle hybride voertuigen, wagens op CNG en LPG en volledig elektrische auto’s.

0,65 procent
Autolening
Lenen voor een nieuwe auto kan bij Beobank tegen een tarief van 0,65 procent.

Voor nieuwe auto’s met een klassieke benzine- of dieselmotor is het laagste tarief bij de concurrentie te vinden bij Belfius en KBC: 0,80 procent.  

De voorwaarden zijn minder strikt dan bij Beobank. Bij KBC is het tarief er voor looptijden tot en met 72 maanden. Bij Belfius geldt het tarief ongeacht de looptijd of het geleende bedrag.

Gratis lening

Voor een autolening kunt u zich wenden tot uw bankier, maar dat hoeft niet. Ook de autoconstructeurs bieden autoleningen aan.

Verschillende merken pakken dit jaar uit met een gratis lening. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden zoals een voorschot van minimaal 30 procent van het factuurbedrag en aflossen op 36 maanden.

Hou ook in het achterhoofd dat een kosteloze of goedkope lening bij de garage kan betekenen dat de verkoper minder gul is met kortingen of gratis opties of dat hij een lagere overnameprijs voor uw oude auto zal betalen.

U doet er daarom goed aan eerst te onderhandelen over de aankoopprijs en eventuele gratis opties voor uw auto en pas nadien de lening ter sprake te brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud