Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Tarieven Cambio autodelen op niveau van 2005

Gebruikers van het autodeelsysteem Cambio zullen vanaf november evenveel betalen voor hun kilometer- en uurprijzen als in 2005. Dat meldt het bedrijf woensdag aan zijn klanten. Oorzaak zijn de gedaalde brandstofprijzen, wat Cambio verrekent in het kilometertarief.
©Dieter Telemans

'Onze tarieven veranderen niet vaak, maar de brandstofprijzen zijn onder het niveau van 1,40 euro per liter gegaan, waardoor we onze tarieven 1 cent goedkoper kunnen maken', zegt manager Geert Gisquière, die stelt een transparant prijzenbeleid te willen hanteren. 'Een kilometer rijden in het gemiddelde tarief kost nu 25 cent. Het maximum tot nu toe was 27 cent en met deze daling zitten we bijna terug op het niveau van 24 cent waarmee we tien jaar geleden gestart zijn.'

Gisquière is tevreden dat de tarieven doorheen de jaren min of meer constant blijven, terwijl andere producten en diensten duurder zijn geworden. Cambio Vlaanderen vierde in september zijn tiende verjaardag. In totaal telt de dienst zo'n 290 deelauto's bij 145 ophaalpunten in 19 Vlaamse steden en gemeenten, bedoeld voor abonnees.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud