Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Zo betaalt u met een kredietkaart

Als u betaalt met een kredietkaart, gaat het geld niet onmiddellijk van uw rekening. Het wordt u even voorgeschoten.
©Filip Ysenbaert

De terugbetaling van het opgenomen bedrag kan op twee manieren gebeuren.

Ofwel krijgt u 1 keer per maand een afrekening, en betaalt u alle aankopen van die periode in 1 keer terug. Dat gebeurt dan op een vaste dag in de maand, bijvoorbeeld telkens de eerste van de maand. Het verschuldigde bedrag wordt dan automatisch van uw rekening gehaald.

Zorg dat er voldoende geld op uw zichtrekening staat om de terugbetaling te doen. Zolang u elke maand netjes terugbetaalt wat u werd voorgeschoten, betaalt u geen intresten.

5.000
euro
Voor kredietopeningen tot 5.000 euro moet u maandelijks 1/18de van de gebruikte reserves terugbetalen.

De overgrote meerderheid van de kredietkaarten in België werkt op deze manier, klinkt het bij Mastercard. Een kleine minderheid zijn kredietkaarten waarbij het uitstaande bedrag terugbetaald kan worden in schijven. Dat werkt zo: elke maand betaalt u een vast minimumbedrag terug. Hoeveel is wettelijk vastgelegd. Zo moet u voor kredietopeningen tot 5.000 euro maandelijks 1/18de van de gebruikte reserves terugbetalen.

Wat er dan nog overschiet, kan in schijven worden terugbetaald. Maar dan betaalt u wel (hoge) intresten.

Overigens is het bedrag dat u per maand kunt opnemen met uw kredietkaart beperkt. Alle kredietkaarten hebben immers een limiet. Hoe hoog dat maximumbedrag is, hangt af van kredietkaart tot kredietkaart. Dat kan gaan van 1.250 tot 10.000 euro.

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud