Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Zo betaalt u met een ring of sleutelhanger

De waaier aan voorwerpen waarmee u zonder bankkaart of smartphone kunt betalen, breidt steeds meer uit. Ook met een ring of sleutelhanger kunt u tegenwoordig betalen.
©Filip Ysenbaert

Door de coronacrisis schakelen elke dag meer Belgen over naar contactloze betaaloplossingen via hun smartphone (Apple Pay, Google Pay, Payconiq by Bancontact) of hun activity tracker of smartwatch (Apple, Fitbit en Garmin).

Belgen die bijvoorbeeld beschikken over een armband of een uurwerk voorzien van de Garmin Pay technologie kunnen daarvan gebruik maken op voorwaarde dat ze klant zijn bij Belfius, BNP Paribas Fortis (of bij Fintro en Hello Bank!) KBC (Brussels) of CBC. Hetzelfde geldt voor de neobank Revolut.

Voor wie toegang heeft tot de Fitbit Pay technologie is de lijst van deelnemende banken dezelfde, met daarbovenop nog de neobank Bunq.

Wearables

Die uurwerken en armbanden zijn niet de enige ‘wearables’, die in België beschikbaar zijn.

Sinds eind juni 2020 kunnen de klanten van KBC contactloze betalingen ook uitvoeren door middel van een ring, een sleutelhanger of een armband.

Sinds eind juni 2020 kunnen de klanten van de banken van de KBC-groep zulke betalingen ook uitvoeren door middel van een ring, een sleutelhanger of een armband.

‘Al deze innovatieve accessoires zijn voorzien van een ingebouwde chip waarmee u in alle veiligheid contactloos kunt betalen. Net zoals met uw kaart’, zegt KBC. ‘Houd je wearable op minder dan 4 cm van de betaalterminal en klaar is Kees.’

Dat betekent dat u voor betalingen tot 50 euro uw pincode niet meer moet invoeren. Als u dat wel moet doen, dient u de pincode van uw debetkaart te gebruiken.

Veiligheid

KBC vermeldt een groot aanbod aan wearables die u via verschillende platformen van partner-handelaars kunt bestellen. Als u er een aankoopt, wordt u gevraagd de gegevens van uw debetkaart in te geven (behalve uw pincode uiteraard). Als het voorwerp bij u geleverd wordt, moet u het vervolgens activeren via de app van KBC Mobile of CBC.

U kunt op elk ogenblik de betaalfunctie van uw wearable deactiveren via dezelfde app. ‘U kunt dat doen als u tijdelijk deze functie niet meer wenst te gebruiken of wanneer u uw wearable bent kwijtgespeeld en u denkt hem nog wel te zullen terugvinden’, legt de bank uit.

U moet zelfs uw smartphone niet bij de hand hebben of in uw broekzak hebben zitten om contactloos te kunnen betalen met een wearable.

U kunt met andere woorden met lege zakken van huis vertrekken om naar de bakker op de hoek te gaan. Uw ring of armband volstaan om om het even welke transactie goed te keuren.

Bovendien hebben deze voorwerpen net zoals een bankkaart geen batterij. U hoeft ze dus niet op te laden.

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud