netto

Belastingberekening in Tax-on-web lukt niet altijd

Ook als de belastingberekening niet beschikbaar is, kan de belastingaangifte correct ingediend worden. ©Photo News

Wie de betaalde roerende voorheffing op dividenden wil recupereren, kan voorlopig niet berekenen hoeveel belastingen hij zal moeten bijbetalen of terugkrijgen.

Sinds 2 mei kunt u de jaarlijkse belastingaangifte indienen. Maar in de elektronische aangifte via Tax-on-web is het niet altijd mogelijk om het saldo van uw te betalen of terug te krijgen belasting te berekenen.

Dat neemt niet weg dat u de belastingaangifte al correct kunt indienen. Het is niet nodig te wachten om ze te verzenden. Zodra de berekening van de belastingen beschikbaar is, kunt u opnieuw aanloggen in Tax-on-web om de belasting te berekenen. 

Dividenden

Het berekeningsprobleem stelt zich voor een aantal codes die nieuw zijn op de belastingaangifte.

Het berekeningsprobleem doet zich voor bij enkele nieuwe codes op de belastingaangifte.

Een daarvan is de code voor de vrijstelling van de roerende voorheffing op dividenden. Vanaf dit jaar is er een belastingvoordeel van 30 procent op een maximum van 640 euro aan dividenden, wat het maximale voordeel op 192 euro brengt. 

Belastingverminderingen

De belastingberekening kan ook nog niet voor wie een van de vier nieuwe belastingverminderingen vraagt.

Hebt u een vraag over uw belastingaangifte?

Stuur ze nu door en u krijgt op 28 mei (tussen 18.00 en 21.00) gratis een antwoord van een specialist van PwC Tax Consultants via de telefoon.

Concreet gaat het om het belastingvoordeel voor zelfstandigen zonder vennootschap die een aanvullend pensioenkapitaal opbouwen, voor wie aandelen kocht van groeibedrijven, voor wie verlies leed bij de liquidatie van een private privak en voor wie een kind adopteerde. 

Voorts is de belastingberekening niet beschikbaar voor wie een code invulde die te maken heeft met onbelast bijverdienen of een geboekte stopzettingsmeerwaarde. Ook wie winsten uit nijverheids-, handels- of landbouwondernemingen boekte, moet nog geduld oefenen.

In de praktijk

U kunt de belasting berekenen in Tax-on-web voor u uw aangifte verzendt. U klikt daarvoor op ‘Berekenen van de belastingen’ in het menu bovenaan op de pagina.

 

De belastingberekening is altijd een simulatie.

Wilt u dat doen nadat u uw aangifte hebt verzonden? In Tax-on-web klikt u dan onder ‘Mijn documenten’ op de knop ‘Berekenen’ naast uw aangifte.

Let wel, de berekening is altijd een simulatie zonder verbintenissen van de fiscus. In sommige gevallen kan de definitieve berekening van uw belastingen, die u in uw aanslagbiljet (belastingafrekening) vindt, daarvan afwijken.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect