Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Belastingen aangeven via internet makkelijker

Met de fiscale attesten die dezer dagen in uw brievenbus vallen, begint u misschien al te denken aan uw belastingaangifte. Ook dit jaar kunt u die elektronisch indienen.

(netto) - Via Tax-on-web kunt u uw aangifte elektronisch indienen. Vanaf 21 april is de website beschikbaar.

13 belastingtermen
die u moét kennen
Lees meer

Voor meer belastingplichtingen

Elk jaar worden meer belastingaangiftes via Tax-on-web ingediend en dit jaar zal dat niet anders zijn. Zo werd het aantal belastingplichtigen dat in aanmerking komt voor de elektronische aangifte dit jaar opnieuw uitgebreid. Dat is het geval als u in 2008 weduwe of weduwenaar werd. Ook de aangifte van een overleden belastingplichtige kan voortaan elektronisch. Op die manier kunnen ondertussen de meeste belastingplichtigen gebruik maken van Tax-on-web. En nog: bent u in 2008 feitelijk gescheiden, dan kunt u uw gemeenschappelijke aangifte indienen.

Meer gebruiksgemak

Dit jaar zijn er een aantal nieuwigheden op Tax-on-web. De belangrijkste nieuwigheid is er voor gehuwden en wettelijk samenwonenden met een hyptohecaire lening. Via Tax-on-web kunt u de kapitaalaflossingen en de betaalde premies voor een levensverzekering optimaliseren. Andere nieuwigheid dat de buitenlandse inkomsten worden opgenomen in de simulatieberekening.

Op zoek naar informatie?

De overheid wil u informeren en gebruikt daarvoor een aantal kanalen. Naast de websites (www.minfin.fgov.be;www.fisconet.be) is er het contactcenter van de belastingdiensten. Via het nummer 02/572.57.57 kunt u op werkdagen tussen 8 en 17 uur terecht met uw vragen. U kunt ook aankloppen bij uw lokale belastingkantoor. Daarnaast komen de “belastingen” naar u toe met de Fiscobus. Nieuw is dat u in een aantal gemeentehuizen medewerkers van de fiscus informatie komen geven.

Wilt u weten hoe het staat met uw dossier, dan kunt u terecht bij My Minfin. Via de website www.myminfin.be krijgt u een volledig overzicht.

Tijd tot 30 juni

Toch hoeft u zich nog niet te haasten. Uw aangifte moet dit jaar uiterlijk op 30 juni ingediend zijn. Dat is ook de uiterste indiendatum als u een papieren aangifte invult. Dient u uw aangifte in via een accountant of fiscalist in, dan heeft die nog tot 31 oktober de tijd om via Tax-on-web een aangifte in te dienen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud