Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Tot welk bedrag kunt u fiscaal voordelig pensioensparen?

Pensioensparen is dé klassieker onder de belastingvoordelen: meer dan 3 miljoen Belgen bouwen met stortingen op een pensioenspaarrekening of -verzekering op een fiscaal voordelige manier een pensioenkapitaal op. 

©Filip Ysenbaert

Lees hier hoe u zoveel mogelijk uit uw pensioensparen haalt.

Twee bedragen

Voor het derde jaar kunt u in 2020 kiezen uit twee bedragen. Stortingen tot 990 euro leveren een belastingvoordeel op van 30 procent, wat betekent dat u 297 euro (exclusief gemeentebelasting) via uw belastingaangifte recupereert.

U kunt ook meer sparen: tot 1.270 euro, zij het tegen een belastingvoordeel van 25 procent of een maximumvoordeel van 317,5 euro (exclusief gemeentebelastingen).

Hou er rekening mee dat het lagere percentage op de hele storting wordt toegepast. Ook bij stortingen tussen 990 en 1.270 euro wordt het lagere percentage op de hele storting toegepast.

 

Let op!

U mag de belastingvermindering voor pensioensparen niet combineren met die voor nieuwe aandelen in de vennootschap van uw werkgever of een moederonderneming. U moet kiezen tussen het belastingvoordeel voor pensioensparen en dat voor werkgeversaandelen. Koppels die samen een belastingaangifte indienen, hoeven niet dezelfde keuze te maken

 

 

 

 

 

 

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud