Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Belg krijgt gemiddeld 1.445 euro terug van belastingen

De staat moet over het voorbije aanslagjaar 5,3 miljard terugbetalen, maar incasseert aan de andere kant 3,1 miljard euro aan extra belastingen.
Belastingaangifte via tax-on-web. ©Photo News

Belgen die recht hebben op een terugbetaling van de fiscus, krijgen gemiddeld 1.445 euro. Meer dan de helft van de belastingplichtigen heeft te veel betaald.

Tegelijk zijn er ook 1,7 miljoen Belgen die nog belastingen moeten bijbetalen, meldt Het Laatste Nieuws.


De laatste jaren krijgen steeds meer Belgen geld terug. Voor het aanslagjaar 2014 is dat het geval bij 53 procent van de 6,7 miljoen aangiftes. Dat zo veel belastingplichtigen geld terugkrijgen, heeft vooral te maken met de hoge bedrijfsvoorheffing die wordt afgehouden van ons brutoloon. De administratie werkt immers nog altijd met belastingschalen die niet zijn aangepast na de laatste fiscale hervorming. Ook de vele fiscale aftrekken zorgen ervoor dat veel Belgen te veel betalen.

In totaal moet de staat over het voorbije aanslagjaar een kleine 5,3 miljard terugbetalen, goed voor 1.445 euro per aangifte. 1,7 miljoen Belgen moeten extra belastingen: 3,1 miljard euro of gemiddeld 1.819 euro per aangifte. Netto keert de staat dus 2,2 miljard euro uit.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud