Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Fiscale regularisatie brengt meer op dan begroot

De verwerkte dossiers van de fiscale regularisatie leveren 813 miljoen euro ontvangsten op. Daarmee is het vooropgestelde doel van 488 miljoen euro ruim overschreden. Dat meldt de minister van Financiën, Koen Geens.
©BELGA

Afgelopen jaar werd op 15 juli de tweede fiscale regularisatieronde afgesloten. In 2013 werden ruim 16.350 dossiers ingediend. Vervolgens ging de derde en laatste ronde in op 15 juli, die nog loopt tot en met 31 december van dit jaar.

'De FOD Financiën heeft de behandeling van de regularisatie-aangiften efficiënt georganiseerd, met als resultaat dat de reeds verwerkte dossiers 813 miljoen euro ontvangsten opleveren. Hiermee wordt het vooropgestelde objectief van 488 miljoen euro voor de fiscale regularisatie, ruimschoots overschreden', laat Geens in een persbericht weten.

Momenteel loopt de laatste regularisatieperiode en kunnen nog tot en met 31 december dossiers worden ingediend. De procedure staat open voor particulieren, bedrijven alsook rechtspersonen onderworpen aan de rechtspersonenbelasting.

  • Op fiscale inkomsten die worden geregulariseerd, zal het normale belastingtarief van toepassing zijn, verhoogd met een sanctie van 15 procentpunten.
  • Voor inkomsten afkomstig van 'ernstige en georganiseerde fiscale fraude' wordt het normaalbelastingtarief verhoogd met een boete van 20 procentpunten.
  • Voor fiscaal verjaarde kapitalen - dit zijn kapitalen waar fiscaal geen heffingsbevoegdheid meer bestaat - zal een uniek tarief van 35 procent van toepassing zijn op het geregulariseerde kapitaal.

Zoals in de vroegere regeling moet de aangever in zijn regularisatie-aangifte de oorsprong en het bedrag van de aangegeven sommen meedelen. Men moet de periode meedelen tijdens dewelke de kapitalen en inkomsten zijn verworven, de gebruikte financiële rekeningen, alsook een bondige verklaring van het fraudeschema. De aangever beschikt vanaf de aangifte over zes maanden om de bewijsstukken neer te leggen.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.