Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Geen hogere aanslagvoet op opzegvergoeding Ford Genk

De ontslagen werknemers van Ford Genk en de toeleveranciers zullen niet hoger worden belast op hun opzegvergoeding. De meerderheidspartijen dienen volgende week in de Kamer een amendement in waardoor collectieve ontslagen die voor april dit jaar zijn betekend, niet met hogere belastingen geconfronteerd worden, meldt Meryame Kitir (sp.a).
©BELGA

Als gevolg van de staatshervorming verhuizen verschillende aftrekposten, zoals de woonbonus, dienstencheques en dakisolatie, naar de deelentiteiten. Gevolg is dat ze door de federale overheid vanaf 2015 niet meer in mindering kunnen worden gebracht voor de gemiddelde aanslagvoet. De gemiddelde aanslagvoet, die geldt om bijvoorbeeld opzegvergoedingen te belasten, kan dan hoger kan uitvallen, meldde Netto/De Tijd.

Het personeel bij Ford Genk was door dit bericht verontrust omdat het dreigde een hogere belasting te moeten betalen op de opzegvergoeding. 'Dat zou niet fair zijn', zegt Meryem Kitir, sp.a-kamerlid en vakbondsvrouw.

Zo ver zal het dus niet komen. De meerderheidspartijen kwamen immers overeen maandag een amendement in te dienen waardoor alle collectieve ontslagen die voor 1 april 2014 werden betekend, niet onder het nieuwe systeem zouden vallen.

ACV Metea reageert tevreden op het besluit. Dat zegt Walter Cnop, algemeen secretaris van de christelijke metaalvakbond. 'We zijn erg tevreden. Vooral bij het kabinet van minister van FinanciĆ«n Koen Geens bleek men erg oplossingsgericht,' besluit Cnop. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud