Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Hoe betaal je minder belastingen in 2009?

Het jaareinde nadert met rasse schreden. Toch is het nog niet te laat om nog een aantal uitgaven te doen zodat je in 2009 minder belastingen moet betalen.
Advertentie

(netto) – In 2009 zal je de belastingaangifte voor je inkomsten uit 2008 moeten indienen. Wie nu nog vlug enkele gerichte uitgaven doet, kan zo de belastingen fors drukken. En daarvoor hoef je niet meteen heksentoeren uit te halen. Je kan uiteraard dienstencheques kopen, een gift doen of pensioensparen, maar je kan ook eenvoudigweg je facturen betalen.

Investeer…

Er bestaan tal van investeringen die fiscaal aftrekbaar zijn. Denk maar aan de belastingverminderingen voor energiebesparende maatregelen (40 procent van de uitgaven met maximum 2.650 euro per woning), passiefhuizen (maximum 790 euro) en de beveiliging van je woning tegen inbraak of brand (50 procent van de uitgaven met een maximum van 170 euro per woning. En dan zijn er nog de opvangkosten voor je kinderen jonger dan 12 jaar: ook die kunnen je belastingaangifte drukken.

… en betaal op tijd

Als je met die uitgaven volgend jaar je belastingen wil verlichten, dan moet je de facturen wel voor het jaareinde betalen. Doe je dat pas na Nieuwjaar, dan zul je nog een jaar langer moeten wachten om het belastingvoordeel te recupereren. Niet de factuurdatum, maar wel de betaaldatum is dus van belang.

Ook wie rond deze tijd van het jaar werken laat uitvoeren waarvoor je een belastingvermindering kan krijgen, kan zijn fiscaal voordeel verder optimaliseren. Zo kan je dit jaar een voorschotfactuur betalen en in 2009 de slotfactuur. Zo geniet je twee jaar van de belastingvermindering.

7 uitgaven die belastingen besparen
  1. Laat je stookolie reinigen
  2. Betaal je facturen
  3. Spreid je facturen
  4. Doe een gift
  5. Denk aan pensioensparen
  6. Koop diensten- en PWA-cheques
  7. Denk aan je levensverzekering
Uw geld in 2009

Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, is het moment aangebroken om vooruit te blikken. Wat brengt het nieuwe jaar voor jouw geld? Op zaterdag 20 december lees je er alles over in de special van Netto: 'Uw geld in 2009'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud